ZVOMP HV…VELIČANSTVEN SKUP I DRUŽENJE TENKISTA HRVATSKE VOJSKE U BENKOVCU…FOTOGALERIJA…

Hrvatski branitelji su moralni stup Hrvatske na kojima se bazira hrvatska neovisnost , samostalnost, demokracija državnost, te su kao takovi temelj Hrvatske države koju su teškim žrtvama i mukom stvorili u krvavoj srbočetničkoj i jugokomunističkoj JNA agresiji na Hrvatsku....

Foto-Braniteljski portal Hrvatski branitelji su moralni stup Hrvatske na kojima se bazira hrvatska neovisnost , samostalnost, demokracija državnost, te su kao takovi temelj Hrvatske države koju su teškim žrtvama i mukom stvorili u krvavoj srbočetničkoj i jugokomunističkoj JNA agresiji na Hrvatsku.
Podijeli

Prva organizacija proslave Dana državnosti u gradu Benkovcu je bila 2016.g’ okupljanjem udruga dlanica ZVOMP HV(zajednice veterana oklopno mehaniziranih postrojbi hrvatske vojske) gdje se je tada okupilo oko 80-ak branitelja. Slijedece 2017.g. smo pozivnice osim članicama ZVOMP HV poslali još  jednom određenom broju braniteljskih udruga. Odaziv je bio iznad svih naših očekivanja…oko 180 branitelja ja pohodilo naš grad Benkovac prošle  godine. S tim da smo te dvije godine organizirali obilazak stradavanja Hrvata tijekom Domovinskog rata u mjestima Nadin I Škabrnja.

Ove godine je došlo 19 braniteljskih udruga i oko 220 hrvatskih branitelja te smo promijenili lokacije(Bruška i Medviđa), a sa promjenama lokacija iemo nastaviti i slijedćih godina jer želimo da se Hrvatski braniteljski puk upozna sa dogadanjima iz Domovinskog rata na području Benkovca i cijele Zadarske Županije o kojima se u javnosti doslovno ne zna ništa.

Nadamo se da i sada već tradicionalno najveće organizirano okupljanje braniteljskih udruga na tlu RH, a povodom proslave Dana državnosti u gradu Benkovcu, kroz koju će godinu biti prepoznato na puno višoj razini te da će grad Benkovac postati drugi dom Hrvatskih branitelja gdje će se osjećati kao kod svoje kuće.

TAJNIŠTVO URV 9.gbr,,Vukovi” Podružnica Benkovac…

Nakon veličanstvenog skupa, mise za sve hrvatske branitelje, polaganja vijenaca te dodijeljenih zahvalnica zaslužnicima i milenijske fotografije Šime Strikomana, svi su nastavili druženje na već tradicionalnoj fišijadi u gradu Benkovcu, gdje se orila Hrvatska pjesma i veselo druženje hrvatskih branitelja i braniteljica do ranih jutarnjih sati. Dokaz je ovo kako hrvatski branitelji svojim zajedništvom, za što mnogima može za uzor poslužiti ZVOMP HV mogu biti zajedno, samo se treba malo potruditi i odmaknuti se od politike koja nikad hrvatskim braniteljima od Domovinskog rata naovamo nije donijela ništa dobro do razbijanja zajedništva za koje još nije kasno da se obnovi. Hrvatski branitelji su moralni stup Hrvatske na kojima se bazira hrvatska neovisnost , samostalnost, demokracija državnost, te su kao takovi temelj Hrvatske države koju su teškim žrtvama i mukom stvorili pobjedom protiv stravične velikosrpske, srbočetničke i jugokomunističke JNA agresije na Hrvatsku.

Video-Braniteljski portal.hr

M.M./Viribus Unitis


Podijeli

Comments are closed.