Zubčić nakon novog velikog uspjeha: ‘Izvukao sam maksimalno iz sebe’

Podijeli

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto na veleslalomu u Adelbodenu s 1.26 sekunde zaostatka za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom. Treći je bio Švicarac Loic Meillard (+1.65)…

– Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške, rekao je Zubčić.

Veliku pauzu, od pola sata, prije prve vožnje imao je hrvatski skijaš zbog teškog pada Amerikanca Tommyja Forda.
– Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli “Stop”. Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem, rekao je Zubčić.

Ispred Zubčić ponovno je bio samo sjajni Francuz Pinturault.

– Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje, zaključio je Zubčić.

Dobri rezultati Filipa Zubčića čine velikim optimistom uoči nedjeljne utrke u Adelbodenu:

– Slalom je nova šansa. Dobra najava je bila na Sljemenu. Mislim da i sutra možete očekivati odlične rezultate od nas četvorice, piše HRT.

D.J.

Podijeli