Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U Hrvatskoj je stvorena tolika ujdurma oko nabave zrakoplova F-16 Barak od Izraela, da je to odavno prešlo sve granice podnošljivog. U javnosti je stvoren dojam kako je “sve propalo” i to zahvaljujući “nestručnosti”, “nemaru” i “nebrizi” ministra obrane Damira Krstičevića i njegovih suradnika, krenula je čak i hajka o “korupciji teškoj milijardu dolara” – koju uz pomoć stranih lobista čiji je glasnogovornik Nataša Srdoč vode jednako strastveno i naši domaći propagandisti i oporbenjaci kojima je cilj ministra natjerati na ostavku.

A što je to propalo?

Kako može bilo što propasti, kad nije potpisan nikakav ugovor!? Ne postoje nikakve financijske obveze Hrvatske, dakle, negativnih posljedica po državu i proračun nema i neće ih biti!

Najgore od svega što se može dogoditi jeste odustajanje od kupnje i raspisivanje novog natječaja.

I u čemu je tu problem?

Jedino u tomu što se po starom oprobanom receptu, halabukom i medijskom harangom želi otjerati ministra obrane i tako destabilizirati Vladu. Nikakvoga drugog razloga za ovakvu paniku i graju nema.

I taj scenarij smo mi u Hrvatskoj zadnjih godina (od dolaska na čelo Vlade Tihomira Oreškovića do danas) vidjeli dovoljno puta da su čak i oni koji malo teže i sporije “kopčaju” do sada već mogli shvatiti o čemu je riječ i kakva je metodologija u pitanju. Kod nas je sve “afera” i sve je “kriminal” dok je na vlasti “desnica” (čak i ovakva Plenkovićeva koja to nije ni po jednom kriteriju). Čim se kormila uhvate “braća” kvazi-ljevičari, pseudo-liberali i njihovi satrapi, slijedi zaokret od 180 stupnjeva i sve oko nas odjednom postaje ružičasto, bajno i krasno: nema “ustaša”, “BDP raste”, “ljudska prava” cvjetaju kao i “antifašizam”, prava milina.

Treba biti totalno neobaviješten o svemu što se događa ili poprilično glup pa ne prozreti tu igru. Ili imati sindrom noja i zavlačiti glavu pod pijesak.

Ono što se na hrvatskoj javnoj i medijskoj sceni događa, samo potvrđuje tko “vedri i oblači”, odnosno, tko u rukama drži ključne medije bez kojih uspostava te “paralelne stvarnosti” i manipulacija ne bi bila moguća. Čak i na državnoj televiziji svjedoci smo kako se kojekakvim marginalnim i po svemu nebitnim osobama daje publicitet i medijski prostor koji je u potpunom nesrazmjeru s njihovim stvarnim utjecajem i značajem u društvu, naravno, samo i jedino pod uvjetom da dolaze iz ljevičarsko-liberalno-anarhističkog miljea.

Na svakom koraku nailazimo na apsurde.

Zar nije paradoksalno, da su danas jako “zabrinuti” za borbenu spremnog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske čak i oni koji su žestoko bili protiv bilo kakve nabave ratnih zrakoplova, pa čak tvrdili kako nam ne treba ni vojska!? Da je od takvih ovisilo stvaranje i postojanje hrvatske države, nje nikad ne bi bilo. I oni se sad javljaju kao “zaštitnici” nacionalnih interesa i “vode brigu” o nacionalnoj sigurnosti!?

No, u čemu su pogriješili MORH, Stručno povjerenstvo za nabavu ratnih zrakoplova i ministar Krstičević?

Prije nego su odabrali optimalnog ponuđača, imali su na stolu pismeno dopuštenje SAD-a kojim je ova država odobrila Izraelu prodaju modificiranih zrakoplova F-16 Barak. Nakon što je ta ponuda odabrana od strane Hrvatske, između Izraela i SAD-a nastali su nesporazumi vezano upravo za te preinake.

Voditelj Stručnog tima MORH-a za nabavu ratnih zrakoplova Davor Tretinjak, nedavno je izjavio kako je uvjet Hrvatske bio ugovor ‘G to G’ (Vlada s Vladom – dakle, Vlada Izraela s Vladom Republike Hrvatske) bez ikakvih aranžmana sa strane, te da su modernizacija zrakoplova i tehničke preinake što ih je Izrael napravio na F-16 Barak bile sastavnim dijelom ponude. I ponovno je potvrdio ono što je već u više navrata javno izrekao ministar obrane: Hrvatska ima pismeno odobrenje kojim su SAD dopustile prodaju odabrane (dakle, modificirane) inačice F-16 Barak.

Situacija u koju smo došli nije plod nikakvih krivih procjena ili nestručnog i nesavjesnog rada bilo koga u MORH-u, jer u pitanju je očito splet nepredvidivih okolnosti na relaciji SAD – Izrael, na što Hrvatska ne može utjecati.

I što sad?

Ništa.

Ako posao ne uspije ide se u novu nabavu. Štete po državni proračun ni bilo kakvih financijskih obveza Hrvatske nema, sadašnji MIG-ovi kojima raspolažemo imaju rok trajanja do sredine 2024. (kako kažu stručnjaci) i doista nema potrebe stvarati paniku i izvanredno stanje.

Naravno da su Bernardić, Beljak, Mrak-Taritaš, Franko Vidović i ostali nestrpljivi i da im se ne da više biti u oporbi, treba imati razumijevanja i za one koji odrađuju svoju “šihtu” i žive od toga što kleveću vlast, u obzir se mora uzeti i nesretnike koji su iz čistog jala protiv Krstičevića, ne mali je broj likova koji jednostavno ne mogu probaviti da je jedan časnik s pedigreom ratnog zapovjednika gardijske brigade na čelu resora obrane, i, na kraju ne ispustiti iz vida kako sve to skupa ojačano pojedinim stranim lobističkim centrima u kojima su za “Zapadni Balkan” zaduženi “stručnjaci” tipa Nataše Srdoč i našim domaćim medijskim kokošarima daje rezultat kojemu svjedočimo.

“Stoka sitnog zuba” (kako je nekad s pravom govorio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – a što je po meni metafora koja sasvim priliči ovoj situaciji), urotila se i grakće, gače, kokodače, kukuriče, bleji, mekeće, a sve ne bi li tom grajom potjerala lipicanca.

Za Braniteljski portal-Zlatko Pinter

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

51 KOMENTARI

 1. Ja bi sav novac koji ide raznoraznim vjerskim zajednicama proslijedio na račun ministarstva obrane. Bolje da se branimo oružjem nego molitvom. A i odkad ti za molitvu i vjeru treba novac? Šta bi isus na to rekao??

 2. Avioni ce stići ovi ili neki drugi, nije važno. Puno važnije bi bilo organizirat jednu jedinicu po uzoru na izraelsku vojsku koja bi se bavila nekim pitanjima .
  Da imamo jedan Sayaret Matkal bas me zanima bi li bilo ovakvih glupih komentara na račun ministra i države

 3. Koja desnica? Žalim naša dva rtnika koja se moraju svakodnevno slizavati s tim tzv desničarima koji iz koristoljublja održavaju truli sustav uhljeba,neradnika i nestručnjaka. Neka pokažu domoljublje…neka reformiraju javnu i državnu upravu i na taj način omoguče stvarnu trodiobu vlasti. Tada će i naša dva sokola procvjetati i pokazati svu veličinu svoje ljubavi spram domovine. Do onda se za svaki dobar potez moraju tući s trutovima i uništavateljima domovine. Čuj njega…ljevica i desnica…gdje ti živiš?

 4. Zar taj M SAN stručnjak nije već jednom dao neopozivu ostavku? Uostalom rekao je Tvrtko Dolić da je taj do jučer Sanaderov, a danas Plenković-Pupovćev lipicanac zapravo najpoznatiji hrvatski kentaur, mitski polu-konj ili polu-čovjek, naoko trkaće grlo JNA, ali ne tako davno obično tele u JNA.

  • Blaž Bašić ja ne primam nikakve novce od HRVATSKE jedino što sam dobivao je plaća u ratu sa kojom nisam mogao prehraniti obitelj a za izjavu nabojem te neću biti prost eto ti i takvi ćete spasiti HRVATSKU nepristojan si prema skoro milijun HRVATA koji glasa za HDZ sram te bilo

  • Gdje bi išla razlika novca od 365 miliona, on kaže 500miliona, a oni 135miliona,javno rečeno, svaki političar koji laže mora dati ostavku radi obmane naroda, narod ga plaća, i to je moralno bez obzira tko je on

  • Damir Kukavica plenki će sigurno pomoći komunističkoj bagri on je bio jedan od njih, otac mu bio major KOSa sad živi u Sloveniji, tko je uz Plinkija, bivši Udbaši i KOSovci, koliko njih i njihovih potomaka ima li u ADZu, tko osnova tu stranku, general Titoista koji je šutio kad su 45 masakrirali Hrvate, šutio je kad su sudili Stepincu, tko mu dao PASOS 88 valjda njegovi prijatelji Kosovci i Udbaši Titoisti, a te iste godine ti isti ljudi šalju Sidincica da ubije Stedula u Škotskoj, državu doveli do propasti, koji domoljubi vladaju, i oni nemaju milion glasača

   • Je li vas tom rijecniku uce u hdz-u? Jadni li ste dok vam predsjednika stranke hvataju za guzicu u Bruxellesu a on se smjesi. Prodat ce on i vas kao i sebr Bruxelles interesima.

  • Ante Krstanovic Ima, a to su domoljubi, a domoljubi ne pljačka ju svoj narod, ne šalju policiju na miran prosvjed, domoljubi ne ruše spomenike koji je podignut u čast poklanoj djeci, ženama i starcima, koljaci su bili Cetnici, razaraci HDZ vlast u selu Mostovac gradonačelnik i vlast države, SDP HDZ i još njih puno su nasljednici Titoista, a taj general četvrte što je bio u onoj državi

  • Ivo Sas sto se tice te cifre,to bi bila cijena f16 bez baraq nadogradnje,a sa americkom modernizacijom bili bi jos skuplji.Za ostalo se slazem,ali ne bih toliko napadao Krsticevica,stavio se na raspolaganje kad je trebalo.

  • Ante Krstanovic brkaš državotvorni HDZ i ovo sada. Dana 15.1.1992.međunarodnim priznanjem Hrvatske svi jugosloveni su uvidjeli da smo uspjeli očuvati mladu domovinu i počeli se uvlačiti u sustav. Dokaz su ti čistke u udarnim borbenim jedinicama od 1993. Sada oni vladaju kroz sustav uhljeba i potkupljena sredstva informiranja. Predpostavljam da ti je ta istina prebolna da bi je prihvatio ali zbog naše djece i domovine nam pretrpi bol i otvori oči.

  • Meni je najveća istina da ste nakon smrti dr.TUĐMANA izabrali komunistićke zločince na čelu sa zloćincem račanom njemu su pomogli budiša i pok.gotovac da i poslije dovedene kukuriku koaliciju na vlast u kojoj je 5 ministara sebičan i uništili HRVATSKU i ti meni držiš predavanje ko vlada HRVATSKOM plenković može možda i biti ajmo reći komunjara a nije čovjek je priznat vani a nije ništa ukrao a ovi sada neki niš koristi koji su privatno stavili ispred države kao na pr.mostovci oni nemogu vodit jedan mjesni odbor samo mlate praznu slamu ili oni klošari zvani živi zid oni kada bi HRVATSKI narod poludio i oni došli na vlast HRVATSKA bi nestala za 24 sata ili ili onaj sitni lopov beljak koji je uništio HSS uništenje HSSa je krenulo od koalicije sa zločincem račanom i ti sada meni držiš nekakvo glupo predavanje bolje je nekad šutit

  • Jozo Matijevic na raspolaganje se stavio i Manolic, Perkovic, Mustac i svi Udbaši i KOSovci, narod misli da su se prominili pošli rata opet sve u njihovim rukama, vlast i zakon njihovi, vukovi će uvijek klati janjad, zamisli general je makao Veselicu a ostavio Manolica pokraj sebe, zamisli zakon koji kaže,, onaj iz ugledne obitelji može zgaziti autom djevojke, a obični građanin za to dobije, 10god zatvora, ti ugledni, koliko njih u demokraciji bi bilo u zatvoru zbog načina bogacenja, ADZ plus SDP nasljedstvo Titoista, sve je to planirano unaprijed, tko je u državi bio kažnjen za ubojstva Hrvata, od 90 pa do sad na vlasti tajne službe bivšeg režima, pa to može vidit malo dijete, sad vlada diktatorski sin majora KOSa

  • Ante Krstanovic nije lako bilo u dane pokolja po maceljskim šumama ući kao potpolukovnik, a izaći kao general-major. Koji domoljubi, oni što su pljeskali Titu, kada je pričao o Savi koja teče uzvodno, oni što su ubili Miru Barešića, Antu Paradžika, Blaža Kraljevića i još mnogo istinskih hrvatskih vitezova? HDZ je sljedbenica KPH, s prvim predsjednikom, koji je imao iskustva u predsjedavanju, ali u FK Partizanu.

  • Ante Krstanovic – Velepoštovani i prepošteni HDZ-ovče i esncijo hrvatstva i domoljublja, pokorno se nadam da se nećete osjetiti uvrijeđenim ako Vam nabrojim nekoliko časnih i poštenih Hrvata i domoljuba, odnosno uspješnih političara i narodnih tribuna koji su nas doveli na ovaj nivo, na kojem nam sve države u Europi zavide. Po mojem skromnom mišljenju te prezaslužne moralne vertikale su: Sanader, Vidošević, Seks, Mesić, Čobanković, Vukelić, Kosorača, Linić, Pusić, Todorić, Zagorec, Valentić, Gregorić, Mateša, Milanović, Štuker, Njonjica itd……………itd i na kraju, umalo zaboravih, uvaženi gospodin Krstanović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + dvadeset =