ZLOČIN ZA KOJI NITKO NIJE ODGOVARAO: Prisjećanje na svirepo likvidirane nevine civilne žrtve iz Bruške…VIDEO…

Tog dana 21. prosinca 1991. godine u zaseoku Gornji Marinovići brutalno je ubijeno deset nedužnih civila u svojim domovima, ispred kućnih pragova, a dvoje je teško ranjeno. Te večeri između 20 i 21 sat pripadnici tzv. milicije došli su u zaselak Gornji Marinovići te su u kratkom vremenu mučki ubili devet Marinovića...

Poubijali su ih samo zato što su bili Hrvati.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine obilježena je 26. godišnjica svirepog srbočetničkog pogubljenja civila u zaseoku Gornji Marinovići u mjestu Bruška. Pobili su ih samo zato što su bili Hrvati.

-21. prosinca 1991. malo selo Bruška u benkovačkom zaleđu zavijeno je u crno. Tog su dana pobunjeni Srbi brutalno ubili 11 civila. Preživjeli i rodbina ogorčeni su što su žrtve zaboravljene, i što za počinjene zločine nitko nije odgovarao!

Počast žrtvama odala su izaslanstva Grada Benkovca na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem, predstavnici mjesnog odbora Bruška, obitelji poginulih, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vojske, policije i mnogi drugi.

Tog dana 21. prosinca 1991. godine u zaseoku Gornji Marinovići brutalno je ubijeno deset nedužnih civila u svojim domovima, ispred kućnih pragova, a dvoje je teško ranjeno. Te večeri između 20 i 21 sat pripadnici tzv. milicije došli su u zaselak Gornji Marinovići te su u kratkom vremenu mučki ubili devet Marinovića – Krstu (65), Draginju (61), Petra (68), Roka (61), Dušana (35), Dragana (24), Stanu (65), Mandu (64) i Iku (53) te Svetozara Draču (35), dok su Ante Marinović (31) i maloljetna Jasna Marinović (15) bili teško ranjeni. U godini koja je slijedila smrtno je stradao i Joso Marinović (50).

Za ovaj stravičan srpski zločin još nitko nije odgovarao iako su počinitelji poznati.

Sveta misa zadušnica služena je u župnoj crkvi u Bruškoj, a predvodio ju je don Anđelko Buljat.

-UOČI BOŽIĆA UPALI U SELO I POUBIJALI CIVILE! OBJAVLJUJEMO SRPSKE DOKUMENTE I NOVA SAZNANJA O CIVILNIM RATNIM ŽRTVAMA U SELU BRUŠKA: TKO JE UBIO DESET NEVINIH CIVILA I RANIO DVOJE?


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •