Žestokim nevremenom pogođeni Sisak i Petrinja: Tuča i vjetar rušili stabla na automobile, stradale objekte u potresu dodatno oštetila oluja

Oštećeno je i krovište crkve Svetog Lovre....

Podijeli

Žestoko nevrijeme pogodilo je danas prijepodne područje Siska i Petrinje, vjetar je čupao stabla i oštetio kuće, padala je i tuča.

U Petrinji je vjetar dodatno oštetio objekte koji su pretrpjeli štetu u potresu, brojna kućanstva ostala su bez električne energije.

Zbog razornog vjetra počupana su stabla, što potvrđuju i prve snimke iz Petrinje. Mediji javljaju da je stradao i kamp na petrinjskom kupalištu.

Oštećeno je i krovište crkve Svetog Lovre.

Na terenu su vatrogasne službe. ”Pala su stabla na prometnice. Za sada znamo da je u Begovićima pao dalekovod, kao i crijepovi i krovovi”, rekao je dozapovjednik DVD Petrinja Zvonimir Ljubičić za Dnevnik.hr.

Kako javljaju mediji, olujno nevrijeme u nedjelju prijepodne pogodilo je Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

“Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere. Na terenu su vatrogasci te im je prioritet raskrčivanje cesta od drveća i strujnih bandera”, ističe civilna zaštite i dodaje da je u tijeku 20 intervencija.

Županijski centar 112 Zagreb, koji je dobio više dojava ističe da je nevrijeme uzrokovalo materijalnu štetu na objektima, probleme u opskrbi električnom energijom te prekide u prometu zbog stabala i stupova na prometnicama.

“U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća po cesti te je u tijeku raskrčavanje”, dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveća na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom zbog čega su žurne službe na terenu.

Virovitički Županijski centar također je zaprimilo dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice.

D.K.

Podijeli