ŽELJKO PETKO: HRVATSKA – ŽRTVA IDEOLOŠKE SUBVERZIJE I KORUPCIJE…

Podijeli

Godinama već, prije početka turističke sezone, imamo prilike čuti izjave tipa, „jesen će biti vruća!“, pri čemu se misli na političke prilike koje su uvijek na rubu nekakve krize. Ove godine imamo ljeto koje, osim po temperaturama, na centralnu Afriku nalikuje i po političkim zbivanjima. Naime, našim odličnicima jedino nedostaju kože leoparda i nakit da bi nalikovali na afričke plemenske vođe u kolonijalno doba, sve ostalo je isto i inteligencija i način rada…

Dakle, čini se da krize nastupaju ili bolje rečeno, uvijek su prisutne, samo iz jednog razloga – ega „upravljača“. A što je to sa tim „egotripašima“ pogrešno kada su rezultati njihovog rada iz dana u dan, godine u godinu, sve katastrofalniji i sve više u raskoraku sa logikom i inteligencijom? Jesu li glupi ili zli, ili su jedno i drugo? Što se to zbiva i ako je točno da, iz sjene, svime upravljaju „oni“, koji to „njima“ cilj? Znamo da je trenutačno u tijeku „akcija“ zamijene stanovništva u EU o čemu sam već pisao, https://www.braniteljski-portal.com/slucaj-marakesh-i-zasto-je-rektor-boras-opasniji-za-hrvatsku, a da bi mi kao građani to prihvatili kao potrebu i nešto normalno, potrebno nas je indoktrinirati.

Prije svega ostalog, da bi „njima“ bili zanimljivi, (onima koji zapravo upravljaju, ljudima kao što je George Soros, Macron ili Merkel), morate biti indoktrinirani progresivnom, neoliberalno-globalističkom ideologijom, tj. morate biti socijalist i marxist. U Hrvatskoj nije veliki problem pronaći takove, a što je malo neobično obzirom da smo ratovali za samostalnost, demokraciju i kapitalizam i pobijedili, tj. porazili predstavnike suprotne ideologije – komunizma. Ipak, socijalistička bagra, naviknuta na korupciju, nepotizam i kriminal koji su bolno vidljivi svima i na svakom koraku, nije pretrpjela ono što je morala – lustraciju i javno sramoćenje radi ljigavih djela u prošlosti, već upravo suprotno! Na „krilima“ EU projekta koji se oslanja na socijalizam i marxizam, dobili su priliku razgraditi sve ono što smo sanjali i za što smo se borili ’90-tih. Od početka sukoba ’90-tih prisutna je indoktrinacija i kako odmiče vrijeme, u književnosti, glazbi, filmu, medijima, na portalima, sveučilištima i sl. taj oblik djelovanja je jedini! Kroz sve nabrojano je jako važno prozivati konzervatizam i domoljublje i ostavljati dojam kako su oni koji gaje takav svjetonazor „marginalci“, kako kaže predsjednica Grabar-Kitarović ili „metastaze karcinoma …“ kako kaže radikalna ljevičarka Dalija Orešković.

Politička zajednica pod nazivom HDZSDPHNSSDSS, nakrcana je kadrovima iz komunističkog doba, a oni su je opet kroz ove godine nakon rata nakrcali svojom djecom, unucima, rodbinom, ljubavnicama i ljubavnicima. Najbolji primjer za to je sadašnja Vlada, Vlada kojom upravlja „uglađeni“. A zapravo Plenković ne upravlja, on samo koristi situaciju gdje su svi korumpirani i gdje se svakog možete riješiti na način da mu zaprijetite medijima ili zatvorom ako vam ne ispunjava želje. A količinu korupcije mi građani shvaćamo kada nabrajamo materijalna dobra pojedinaca stečena od ’90-tih na ovamo, kada gledamo njihovu privilegiranu djecu i bahate supruge koje ne shvaćaju da su IN stoga što njihovi muževi kradu, kada ih gledamo u skupim automobilima, dizajnerskoj odjeći, nakitu ili kad čitamo o njima i njihovim kućnim ljubimcima u idiotskim časopisima, mrzimo ih i zavidni smo, jer smo svi mi mogli biti na njihovom mjestu, stvar je „samo“ morala, a ne inteligencije i teškog rada, (čast pojedincima).

Toj je političkoj zajednici najvažnija zadaća držati Hrvate uvijek u stanju koje zahtijeva pokajanje i pokunjeno saginjanje glave, uvijek ih treba podsjećati da su fašistoidni jer su bili saveznici Njemačkoj prije 80 godina, da su glupe sirovine jer vjeruju u Boga i idu u crkvu, da mrze i tuku žene, da su netolerantni naspram Srba, Roma i migranata ili da su mrzitelji, jer eto ne „puše“ homosexualne, transexualne, bisexualne, pedofilne, zoofilne fore i ne bojaju kose u dugine boje. Kada pogledamo kulturnu i medijsku scenu malo bolje, primijetit ćemo koliko se truda i novaca usipa u ovaj posao, a onda će vam biti jasnije zbog čega je Ela Dvornik na naslovnicama, a ne vaše dijete, dijete koje je bilo odlično u školi i sportu, vrijedno i kulturno, jednom riječju odgojeno.

Politička zajednica HDZSDPHNSSDSS i određeni pojedinci unutar nje jako su dobro nagrađeni za posao koji odrađuju i njihove nagrade niti izbliza nisu socijalističkog tipa već naprotiv, količina materijalnih dobara kojima raspolažu bivše „komunjare“, a sadašnji socijalisti su takove da bi ih se posramili i kolonijalisti, a nekmoli kapitalisti. Naravno, u većini slučajeva se radi o kriminalu, ali u socijalističkim vukojebinama kriminal je relativan pojam. Dobar primjer je Kuščević, ali isto tako dobar primjer za to možemo pronaći ovoga časa na rodnom otoku našeg „uglađenog“ premijera gdje je HDZ pogodovao francuskom bankaru dobiti atraktivan komad zemljišta uz more u Starom Gradu i petljajući sa prenamjenama zemljišta zajedno sa SDP-om (koji je dobio na prošlim izborima pravo upravljanja gradom), omogućilo tom francuskom bankaru kršiti zakone Hrvatske, devastirati pomorsko dobro, izigravati građevinske dozvole i praviti nas sve skupa ludima! Ovaj projekt je još uvijek u fazi izgradnje i događa se na očigled svih. Nažalost, kako ova priča nije zanimljiva npr. novinaru i spisatelju Dujmoviću koji ljetuje tu i vidi ovo o čemu govorim, niti Nadi Šurjak, novinarki koja ljetuje tu niti njezinoj kćerki novinarki koja ljetuje tu, niti Plenkoviću, a kako službe u Starom Gradu ne mogu stati na kraj niti osobi sa „štemalicom“ u sred sezone i kojega je prijavilo pola susjedstva, a nekomoli francuskog bankara, ja ću sebi staviti u zadaću opširnije pisati o ovome i izvijestiti javnost o tom kriminalu kako spada. Ovaj francuski bankar zanimljiv je izgleda jedino Pupovcu, čestom gostu našeg otoka i čovjeku s kojim su Francuzi dobri. Ovo oko Kuščevića je baš zanimljivo i ne bih mu bio u koži, jer kako podnijeti činjenicu da si baš ti popušio u igri koju igraju svi!? Njega, naravno, može utješiti činjenica kako će nastaviti uživati plodove svog rada umjesto da piše memoare u Remetincu.

Ideološkom subverzijom nazivamo proces u kojemu „neprijatelju“ našeg svjetonazora i načina života prepustimo SVE!!! Ako smo pobijedili u Domovinskom ratu, ideološka subverzija je zabrana Thompsona, isticanje petokrake, slavljenje socijalizma, omalovažavanje vjere, domoljublja ili konzervatizma, postavljanje komunista na odgovorna mjesta, ignoriranje svih domoljuba, konzervativaca i „običnih“ ljudi, guranje svjetonazorskih istomišljenika u sve pore društva, a naročito popkulturu, glazbu, umjetnost, medije, književnost, itd., uglavnom shvatili ste. Jedan od boljih primjera za ovo je radio emisija „Izgubljena generacija“, emisija koja je gašenjem jedne radio stanice, odmah našla utočište u main stream-u. Emisija u kojoj voditelj čita članke iz Slobodne Dalmacije, članke koji ocrtavaju Jugoslaviju kao „raj na zemlji“ i emisiju koja je zadužena za prenošenje „jugonostalgije“ na mlađe generacije. Fenomen poznat jedino u Hrvatskoj, gdje mladost žali za vremenima u kojima nisu postojali, jer su ih stariji nagovorili da tako misle. Uostalom, priča oko kurikula je ništa drugo doli ideološka subverzija prepuštena HNS-u (radikalnoj ljevici), a čije posljedice ćemo osjećati godinama.

U ideološku subverziju spada i slučaj kada učiteljica u OŠ moje djece kaže kako nije primjereno pjevati Thompsonove pjesme za vrijeme neobavezne karaoke zabave, a ja kao umirovljeni časnik HV-a, dragovoljac DR-a i HRVI to moram trpjeti i nemam prava buniti se, a i da imam, kome, Ministru branitelja ili obrane? A mogu i koristiti usluge najsvježijeg projekta odobrenog od Ministarstva branitelja – psihosocijalna pomoć, gdje je ekipa dobila novce kako bi psihijatri mogli doći do nas obaviti „ono što oni već rade“ i pozvati psihijatra iz tog programa (koji već radi kao psihijatar), da sjedne u taj kombi što su kupili tim novcem i dođe dati mi tabletu.

Važno je napomenuti da u državama gdje je težište djelovanja upravo na toj nesretnoj „ideološkoj ravni“, kriminal, nepotizam i korupcija cvjetaju upravo proporcionalno tim procesima, što su žešće ideološke značajke, veća je potreba za korupcijom.

Plenković je očekivao „nagrade“ iz EU-a zahvaljujući svojoj ulozi u „ideološkoj subverziji“, ali procesi koji se odvijaju unutar EU, a koji su Hrvatima zahvaljujući medijima i idiotima koji tamo rade nerazumljivi i nepoznati, njega su postavili u kategoriju – nepotreban.Naime, Europljani su uvidjeli koliko je pogrešna politika koju provode, ali to neće priznati i ne preostaje ništa drugo doli borba, a Plenković možda jest kapacitet Hrvatima, ali EU je puna takvih likova kao što je on i nema potrebe Hrvatu dati neku važniju ulogu u ozbiljnim vremenima. Vazali su vazali. Uostalom, ono za što je „pripreman“ zajedno sa Jandrokovićem ili Milanovićem, odrađuje odlično i EU za Hrvatsku može komotno kazati – naši su! Konzervatizam je poražen, živio socijalizam!

Evo, Vlada je preživjela ono što niti jedna Vlada civiliziranog svijeta ne bi mogla. Količina nereda i kriminala je baš u skladu sa posljedicama „hvatanja na djelu“ i činjenica kako nitko neće u zatvor, kako nitko neće ostati bez posla i kako će sve nekretnine obuhvaćene kriminalom i dalje biti u službi onih koji su se za njih i „mučili“, baš kao u zlatno doba komunizma „pojavu osuditi, druga zaštititi“ modela ponašanja.„Zgodan“ detalj je i propast turizma koji nam se dogodio i s kojim nitko ne upravlja, samo ga iskorištavaju dok traje, a zaposlenih u ministarstvu i službama imamo kao da smo centar svijeta turizma i biti će baš zanimljivo financijsko izviješće ove jeseni. Neće to izvješće zabrinuti onog lika koji je na sred Prokurativa i to na zgradi pod zaštitom UNESCO-a napravio terasu i koji dnevno, na bespravnom i od njega osobno devastiranom objektu ubire nenormalne novce za naše prilike, a niti će zabrinuti voditelje službi u Splitu koje su zadužene za to da se ove stvari ne događaju ili za to da kazne počinitelje. Nedostatak novca može zabrinuti samo „ovce“ koje ovo sve gledaju, trpe i dopuštaju, kupeći mrvice sa stola ili bježeći negdje iz ove zemlje.

Autor / Željko Petko, pukovnik u miru

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 

 


Podijeli