Podijeli

Moja je procjena bila da HDZ-ovaca u Saboru ima preko 80, ali očito ih nije bilo i u tome je moja greška. Na žalost, Andrej Plenković definitivno ima dovoljno ruku u Saboru, kaže Zekanović…

Nakon što su HRAST-ov Hrvoje Zekanović i Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku vladajućima u Saboru osigurali kvorum za izglasavanje Zakona o Ini, Zekanović je u četvrtak izjavio da je bio vjerodostojan jer je glasao protiv zakona, ali je pogriješio što je pomogao HDZ-u sačuvati kvorum.

“HDZ bi, na žalost, zakon izglasao i bez mene i Hasanbegovića jer ima oko 80 ruku, a po pitanju proračuna i više. U tom trenutku Hasanbegović i ja smo bili u sabornici i glasali smo protiv tog zakona. Činjenica je da bi oni, kada bi utvrdili da nemaju kvorum, za nekoliko minuta imali isti broj zastupnika jer ih je nekoliko iz većine bilo u i oko sabornice“, pojasnio je Zekanović.

“Moja je procjena bila da HDZ-ovaca u Saboru ima preko 80, ali očito ih nije bilo i u tome je moja greška. Na žalost, Andrej Plenković definitivno ima dovoljno ruku u Saboru, tako da moj i Hasanbegovićev glas nisu odlučili”, naglasio je.

Osim toga, dodao je, nije se odazvao pozivu SDP-a da se napusti sabornica jer “ne skače na mig Davora Bernardića”. Sa SDP-om nisam i neću imati posla, niti ću na njihovu direktivu izlaziti iz Sabora, poručio je.

Zekanović i Hasanbegović, ustvrdio je, ne drže ljestve Plenkoviću. “Moj HRAST i ja smo dokazali da nam vlast ne treba, da ne ovisimo o njegovim sinekurama, tako da ćemo po pitanju ovog i svih drugih zakona uvijek biti protiv Vlade Andreja Plenkovića”, rekao je Zekanović.

Mostov Nikola Grmoja prokomentirao je kako je “loše da nismo mogli još problematizirati Zakon o Ini kad već nije bilo većine, a možda zakon ne bi ni prošao s obzirom na trvenja u HDZ-u”.

Grmoja: Ili si na Plenkovićev daljinski ili si malo zbunjen i smotan

Ne znam zašto Hasanbegović i Zekanović nisu izašli zajedno s ostalom oporbom ili barem, kad su već ostali unutra, zašto nisu pratili ima li kvoruma. Ovo je već drugi put da se ponavlja takva situacija, prvu smo imali kod glasovanja o opozivu Zdravka Marića, gdje je također dio tih zastupnika spasio Plenkovićevu Vladu, kaže Grmoja.

Ne mogu sa sigurnošću tvrditi je li to slučajnost, ali sigurno nije dobro da oni koji se predstavljaju kao oporba spašavaju Vladu držanjem kvoruma. “Kažu da nisu znali da nema kvoruma, ali moraš pratiti, ili si na Plenkovićev daljinski ili si malo zbunjen i smotan”, poručio je Grmoja.

SDP-ov Peđa Grbin prozvao je Zekanovića i Hasanbegovića “samoproklamiranim suverenistima”, čiji suverenizam dolazi do izražaja samo kada treba napadati slabije, kada se treba boriti protiv prava žena i manjina.

“Većina oporbe napustila je sabornicu, a oni koji su kvazioporba, oporba samo na riječima, a ne i djelima, ostali su podržati HDZ. Vjerojatno su upravo to oni ‘žetončići’ o kojima je svojedobno govorio Milan Bandić”, kaže Grbin.

Dodaje da je gledao kako je tko glasovao i vidio da veliki broj zastupnika, iako su bili u sabornici, nisu htjeli sudjelovati u glasovanju i time izrazili svoj stav.

“Nadam se da će i ubuduće biti tako kada se prevrši svaka mjera, a ovim zakonom se to dogodilo. Ali, kao što smo vidjeli, za takve situacije su tu Hasanbegović i Zekanović, a vjerojatno i Esih i Glasnović”, ustvrdio je SDP-ovac.H prenosi -IZVOR-OVDJE

D.K.


Podijeli

29 KOMENTARI

  1. Vi, desnica, ste krivi što se događa ovo što se događa. Razjedinjeni u borbi za fotelje, stotine pravaških stranaka a nigdje pravaša! Ne snalazite se, nikako da dočekamo od vas da javno tamo gdje je mjesto kažete što je lustracija, ko je sve u Europi napravio lustraciju zbog čega je poželjna i zbog čega smo u ovom korupcijskom kupleraju……ne smijete, nemate hrabrosti a tražite od građanina hrabrost kome od malo problema ovisi jedini posao od kojeg živi! Budite na trenutak makar malo Živi zid, od njih možete nešto naučiti…. Kada nešto radiš onda to radi čestito i živi za to a nesamo za par stolica u europarlamentu.

  2. O kome ce Grmoja kreten govoriti ciji je . Čuprija je od udbasa Roglica. Grmoja bleji o cenzuri na Hrt a dobijaju udarni termin u Ace Stankovica. Je li to rjesio Roglic.Grbin bljezgari a SDP je donio zakon o privatizaciji Ine 2002 godine.

  3. Trebali su glasati po savjesti a ne bjezati.Hdz je imao kvorum u sabornici u trenutku glasanja od 76 zastupnika sto je vidljivo sa Saborske Tv snimaka. U klupama su bili Dodig i Kosor cije glasanje nije registrirala elektronika. Za medije su izjavila obojica da su za Zakon prema tome glasanje bi se ponovilo za minutu dvije a ne dan dva. Najbolje da ce izlaziti s Sdp ,Čuprijom i slicnima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet − dva =