Ždrijeb: Holdener otvara 12. izdanje Snježne kraljice…VIDEO…

U muškom slalomu u četvrtak, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati, sudjelovat će šest hrvatskih reprezentativaca: Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Natko Zrnčić Dim te braća Elias i Samuel Kolega...

screenshot/ Užitak je biti ovdje, publika u Zagrebu je sjajna. Sretan sam što sam ovdje jer je Sljeme jedno od mojih najdražih utrka, kazala je Amerikanka koja je u Zagrebu dva puta pobijedila, a dva puta nije završila utrku.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Švicarka Wendy Holdener otvorit će 12. izdanje Trofeja Snježne kraljice, ženskog slaloma Svjetskog kupa koji će se u srijedu održati na sljemenskom Crvenom spustu.

Druga će startati Norvežanka Nina Haver-Loeseth, a treća Švicarka Melanie Meillard. Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova neće braniti krunu zbog ozljede, dok će vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa kao i najbolja slalomašica ove sezone Amerikanka Mikaela Shiffrin startati s brojem četiri.

Užitak je biti ovdje, publika u Zagrebu je sjajna. Sretan sam što sam ovdje jer je Sljeme jedno od mojih najdražih utrka, kazala je Amerikanka koja je u Zagrebu dva puta pobijedila, a dva puta nije završila utrku.

Ove godine ždrijeb brojeva održan je na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a skijašice su doklizale po svoje brojeve.

Po 12. put smo ovdje u Zagrebu. Sljeme je spremno, a staza je u fantastičnom stanju. Pozivam sve navijače da nam se u srijedu i četvrtak pridruže na Sljemenu kako bi gledali najbolje skijašice i skijaše svijeta, kazao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić, dok je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio kako će se na iduću utrku na Sljeme voziti novom žičarom. Bandić je pritom javnosti predstavio izgled nove gondole.

Prva vožnja započinje u srijedu u 13 sati, a start druge utrke je u 16.30 sati. Dan kasnije na Crvenom spustu po deveti put bodove će loviti i najbolji skijaši svijeta. Njihova prva vožnja startat će u 12.45 sati, a druga u 16.30 sati.

Austrijanka Marlies Schild rekorderka je s četiri pobjede, dok su po dva puta slavile Amerikanka Mikaela Shiffrin i Finkinja Tanja Poutiainen. Kod skijaša lani je slavio Talijan Manfred Molgg, a rekorder je Austrijanac Marcel Hirscher s tri pobjede.

Zanimljivo, u 12 ženskih i devet muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008., 2009., 2011.) i jednom treći (2012.), dok je kod djevojaka Ana Jelušić bila druga (2007.), a Janica Kostelić treća (2006.).

Zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano, četiri godišnja doba u zadnjh 15-a dana. Prva runda južine na Božić i Tri kralja, ponovno zima, onda 30. navečer hladno i staza tvrda, pa opet dva dana južine, a onda je jučer popodne padal kiša, pa snijeg, radilo se, nismo spavali i zadovboljan sam onime što se napravilo, komentirao je stanje staze nakon ždrijeba za HRT Vedran Pavlek.

U muškom slalomu u četvrtak, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati, sudjelovat će šest hrvatskih reprezentativaca: Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Natko Zrnčić Dim te braća Elias i Samuel Kolega...VIDEO-OVDJE

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •