Zdravko Mamić: “Nakon svega i svih pustih dokaza, nadam se da će doći do obnove postupka”…

MAMIĆ SE POZVAO NA SPORAZUM IZMEĐU DVIJE ZEMLJE-BiH I HRVATSKE...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

foto-screenshot-Zdravko Mamić

Zdravko Mamić odavno je javno rekao da želi 6 i pol godina dugu kaznu izdržavati u BIH, no tijekom dana njegova obrana službeno je Županijskom sudu u Osijeku podnijela molbu za pokretanjem procedure i provedbe postupaka ustupanje kazne zatvora BiH…

Kao što to nije niti njegov brat Zoran jučer. Sutkinja izvršenja Županijskog suda u Zagrebu Zoranu Mamiću je ipak odredila da se 10. svibnja mora javiti u Remetinec. Obrana je najavila žalbu, no ako rješenje postane pravomoćno, a Zoran Mamić se tada ne javi u Remetinec, za njim će biti raspisana tjeralica, javljaju mediji.

Županijski sud u Osijeku je inače, po redovnoj proceduri, pozvao Zdravka Mamića da se 30. travnja javi sucu izvršenja koji mu tada treba odrediti datum javljanja u zatvor, no jasno je da se Zdravko Mamić neće pojaviti.

Kao što to nije niti njegov brat Zoran. Sutkinja izvršenja Županijskog suda u Zagrebu Zoranu Mamiću je ipak odredila da se 10. svibnja mora javiti u Remetinec. Obrana je najavila žalbu, no ako rješenje postane pravomoćno, a Zoran Mamić se tada ne javi u Remetinec, za njim će biti raspisana tjeralica.

Negativno mišljenje sutkinje

Istovremeno, njegovu molbu za izdržavanje kazne u BiH sutkinja je proslijedila Ministarstvu pravosuđa uz dopis u kojem je dala negativno mišljenje. Smatra da se služenjem kazne u BiH ne bi postigla bolja resocijalizacija koja je potrebna jer da je Zoran Mamić većinu svog života živio i radio u Zagrebu, da mu je obitelj ovdje kao i imovina.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je zaprimilo spis, a jučer su istaknuli da će kad ga prime: ” izvršiti uvid u spis te postupiti u skladu s domaćim i međunarodnim pravom o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.”

Zdravko Mamić je u intervjuu za NovuTv rekao da je predao famozni stick organima gonjenja te da očekuje da će prozvani suci otići u zatvor. Nadalje navodi da je to kamilica što on još ima za pokazati…Nakon svega i svih pustih dokaza nadam se da će doći do obnove postupka, kaže Mamić.
D.K.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × četiri =