UREDNIŠTVO: ZAVRŠNI ČIN divljanja Ministrice Blaženke Divjak po Hrvatskoj diktaturi demokracije…

Da živimo u istinskoj demokraciji Ministrica bi podlijegala sankcijama, a Ustavni sud bi trebao reagirati i bez da mu se pišu ikakve tužbe. Mišljenja smo kako bi trebalo poslati i reviziju u Ministarstvo obrazovanja da ispita kako su i jesu li protuzakonito trošena financijska sredstva za vrijeme rada na Kurikularnoj reformi...

Normalno prema Hrvatskim običajima uslijedio je igrokaz Jokićeve ostavke, ali reforma koja je napisana davno bez Hrvatskih institucija kao što su HAZU, Institut za Povijest i ostali uz pomoć Jokićevih ''ljudi'' koji su ostali i dovršili ovo remek djelo naše Ministrice.
Podijeli

Naša, po rezultatima svoga rada, do sada “najuspješnija Ministrica u povijesti mlade Hrvatske države” skoro da je završila svoju temeljnu zadaću, reformu sustava obrazovanja hrvatskog školstva. Sadržajno i metodički reforma obrazovanja je dovršena, recenzirana (po nama krnja recenzija) i poslat u određeni broj škola u eksperimentalnu primjenu. Kakova zadivljujuća sposobnost naše ministrice Divjak i njenih suradnika!

Ono što je ostalo Ministrici jest da eksperimentalna primjena nove obrazovne reforme dobije izvrsnu ocjenu iz odabranih škola za eksperimentalnu primjenu kako o metodologiji tako i o sadržaju reforme.

Uredništvo braniteljskog portala prateći rad na Kurikularnoj reformi i njenoj ”transparentnosti” ne sumnja da će baš upravo tako i biti.

Prema riječima Ministrice Divjak ostala joj je još jedna zadaća, a to je educiranje učitelja i profesora za provedbu nove Kurikularne reforme. Isto će odraditi timovi iz Engleskih institucija. Kakva zadivljujuća sposobnost naše Ministrice. Dok Hrvatsku čekaju mnoge reforme, a mi bismo samo izdvojili reformu pravosuđa koja godinama nikako da se pomakne s mrtve točke, Ministrica Divjak je u gotovo pola mandata ove Vlade odradila svoj težišni dio posla.

Nije baš sve ovako kako smo naveli, zatajili smo da su na reformi godinama radili gospodin Jokić i gospodin Budak uz obilnu pomoć Engleskih institucija.

Normalno prema Hrvatskim običajima uslijedio je igrokaz Jokićeve ostavke, ali reforma koja je napisana davno bez Hrvatskih institucija kao što su HAZU, Institut za Povijest i ostali uz pomoć Jokićevih ”ljudi” koji su ostali i dovršili ovo “remek djelo” naše Ministrice. Nekima je to bilo jasno davno, a svima je jasno danas, ali usprkos svemu osim časnih pojedinaca o tome se uglavnom šuti. Glupo bi bilo s naše strane postaviti logično pitanje, Zašto?

Braniteljski portal se prvi u hrvatskoj oglasio po samom početku divljanja Ministrice Divjak u suludoj brzoj provedbi već unaprijed izrađene kurikularne reforme, koja nije podlijegala nikakvoj demokratskoj raspravi niti je trpjela ikakva argumentirana suprotstavljena mišljenja. Pisali smo i obraćali se Ministrici u više navrata, kako javno ali i osobno njoj kao i Hrvatskom saboru i Predsjedniku vlade. Nikada nismo dobili odgovor.

Zbog toga smo slobodni zaključiti, ne da rad Ministrice Divjak nije bio transparentan, nego je nama i našim čitateljima kršila osnovna ljudska prava, a to je pravo na dostupnost informacijama zagarantirana Ustavom Republike Hrvatske. Da živimo u istinskoj demokraciji Ministrica bi podlijegala sankcijama, a Ustavni sud bi trebao reagirati i bez da mu se pišu ikakve tužbe. Mišljenja smo kako bi trebalo poslati i reviziju u Ministarstvo obrazovanja da ispita kako su i jesu li protuzakonito trošena financijska sredstva za vrijeme rada na Kurikularnoj reformi.

No kako smo već naveli, Hrvatsko pravosuđe ovakvo kao što je okoštalo, sporo i na neke privilegirane građane ove države neprimjenjivo, zasigurno neće reagirati.

U stvari, nama je jasno a sada i većini Hrvatske javnosti da se ovdje radilo o napadu na dva ključna predmeta iz nove obrazovne reforme. Radi se o predmetima Hrvatski jezik i Povijest. Što se tiče Hrvatskog jezika Braniteljski portal je donosio dijelove zgražavajuće literature koja je prošla u obrazovni sustav iz područja lektire. Iz predmeta Povijesti, jasno je da je težnja Velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku prikazati i ustoličiti u modernoj Hrvatskoj povijesti kao Građanski rat. Ova dva napada stvarno mogu biti pogubna za budućnost opstojnosti Hrvatske države i njenih žitelja.

Kada k tome dodamo i ratifikaciju Istanbulske konvencije, jasno je što se Hrvatskoj sprema. Sprema joj se diktatura demokracije, jer samo u takvoj demokraciji Ministrica Divjak može ovako netransparentno, pa možda čak i protuustavno djelovati.

Samo u ovakvoj “demokraciji” ona ima puni legitimitet usprkos tome što je stranka kojoj pripada dobila manje od 2 posto potpore glasača, a ostalo je postkoalicijska trgovina koja nema veze sa stvarnom demokracijom.

Zamislite licemjerja i farizejstva. Svi se tobože zgražavaju nad Putinovom ”Demokracijom”. Stoga molimo pokažite nam i dokažite ima li i gdje je razlika između te demokracije i Hrvatske demokracije. Zar u Hrvatskoj demokraciji smo još uvijek slijepi da ne vidimo pored zdravih očiju da manjina slobodno terorizira većinu u Hrvatskoj.

Zato mi ne želimo nasjedati na priče: Pogledajte što radi Putin! To nas ne zabrinjava, ali mu moramo priznati da to što radi, radi transparentno, da cijeli Svijet vidi.

U ovom obraćanju nismo se striktno držali teme o reformi školstva i obrazovanja, jer to su do danas uz nas osvrte dali mnogobrojni portali kao i pojedinci i grupe stručnjaka iz svih područja koje obuhvaća reforma.

Za nas puno je važnije kakva je bila refleksija i šutnja naših suboraca kako iz Udruga, tako i iz Institucija RH u kojima obnašaju dužnost. Zar stvarno ne shvaćaju ozbiljnost trenutka u kojem se Hrvatska nalazi. Zar će prihvatiti laž umjesto istine, svjetlost umjesto tame? Zašto će se ponositi kada ovo protuhrvatsko djelo bude dovršeno? Zar će biti ponosni i uvaženi branitelji u građanskom ratu? Voljeli bismo znati što je Ministar pravosuđa Bošnjaković dogovorio 23. ožujka za vrijeme posjeta svome kolegi u Beogradu. Hoće li biti ukinuta Srpska jurisdikcija nad kako oni to nazivaju Građanskim ratom na teritoriju Republike Hrvatske.

Možda Vama gospodo i nije do časti i istine, nego do raznih benefita, ali mi koji ne damo i nikada nećemo izdati istinu o obrambenom ratu od Velikosrpske agresije, dobijemo već sutra bjanko potpisane optužnice ukoliko ne zašutimo.

I na kraju ako do toga i dođe, morate znati da se ne bojimo i da imamo puno toga za reći jako argumentirano, iako se nikada do sada takvim stvarima nismo koristili.

Za početak će biti dovoljno da Vam poručimo, ako se ne sjećate, da smo zajedno bili u rovovima, zajedno na brifinzima, zajedno vodili ljude, ako ste Vi nas zaboravili i marginalizirali znajte da će i naša sjećanja na Vas početi da blijede.

Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli

Comments are closed.