ZAVRŠIO U DUBOKOJ PROVALIJI: Pogledajte kako se razbila mlada reli-zvijezda: Slike iz Hrvatske obilaze svijet, auto u lošem stanju

Pogledajte kako se razbila mlada reli-zvijezda: Slike iz Hrvatske obilaze svijet, auto u lošem stanju...

Podijeli

Kalle Rovanpera izdržao je tek nešto manje od pet kilometara na Croatia Rallyju. Mladi Finac, vodeći u ukupnom poretku, izletio je već u prvoj etapiRude – Plešivica.

Mladi 20-godišnji Finac vodeći je u ukupnom poretku, iako još bez slavlja u reliju, a u Hrvatsku je stigao uzbuđen zbog svog prvog relija kompletno na asfaltu. Nadao se da će baš u Lijepoj Našoj ostvariti prvu pobjedu…

Službeni WRC objavio je snimke iz kokpita koje pokazuju kako je Rovanpera izletio. Pogledajte ih OVDJE.

Izlijetanje možete pogledati OVDJE.

Da je taj zavoj vrlo opasan, pokazuje i slučaj legendarnog Sebastiena Ogiera. Sedmerostruki prvak zaplesao je na istom zavoju, ali prekaljeni 37-godišnji Francuz ipak se izvukao i nastavio dalje.

Ogierov prolazak kroz kobni zavoj pogledajte OVDJE.

Srećom, sigurnost u reliju napredovala je do te razine da su se Rovanpera i suvozač bez problema izvukli iz automobila. Vozač se uskoro nakon nesreće oglasio na društvenim mrežama potvrdom da je sve u redu.

Njegova nesreća brzo se počela dijeliti po društvenim mrežama, učas se među fanovima automotosporta pročulo da je Rovanpera rano izletio utrku. Automobil je poprilično oštećen, vidjet ćemo može li ga Rovanperin tim pokrpati do sutra.

Prema pravilima, Finac može nastaviti utrku ako suci ustvrde da je automobil nakon nesreće i popravka siguran. No uz to dolaze i visoki penali, pa su Rovanperini snovi o pobjedi u Hrvatskoj praktički gotovi.

 

D.J.


Podijeli