Završilo ročište za Daruvarca u Zadru: ‘Izjasnio se da je kriv’…

Optužba je i od nove sutkinje Mitre Meštrović zatražila isključenje javnosti, a opunomoćenik oštećene Milan Petričić je također zatražio isključenje javnosti...

Podijeli

Na Općinskom sudu u Zadru danas je počelo ponovljeno suđenje Darku Kovačeviću-Daruvarcu…

Darko Kovačević Daruvarac je danas na ročištu priznao krivnju za premlaćivanje djevojke u lipnju prošle godine.

– Ono što je drugačije nego ranije je da se izjasnio da je kriv – kazao je nakon završetka današnjeg saslušanja odvjetnik žrtve Milan Petričić.

-Tereti se za kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede, izjasnio se da je kriv – kazao je Petričić.

Kovačević je danas ponovno dao iskaz. Pretučena djevojka nije ponovno davala iskaz, a ponovno je saslušano 8 svjedoka, sve danas. Sutkinja Mitra Meštrović treba još odlučiti o nekim dodatnim dokazima, ali sutra se očekuje iznošenje završnih riječi. Nije isključeno da sutra bude i presuda.

Suđenje Darku Kovačeviću nastavljeno je u utorak na zadarskom Općinskom sudu pod predsjedanjem nove sutkinje Mitre Meštrović.

Na sud je prvo stigla žrtva premlaćivanja u pratnji svoje majke, a nakon nje u pratnji odvjetnika stigao je i Darko Kovačević Daruvarac koji je bez riječi prošao kraj brojnih novinara

Optužba je i od nove sutkinje Mitre Meštrović zatražila isključenje javnosti, a opunomoćenik oštećene Milan Petričić je također zatražio isključenje javnosti.

“U odnosu na isključenje javnosti tvrdimo da je neosnovan i neutemeljen i deplasiran zahtjev optužbe da se isključi javnost zbog toga što da će obrana biti usmjerena protiv Lorene, jer je vidljivo iz podneska kojeg smo podnijeli da se da suglasnost za čitanje iskaza optuženika, oštećenih i svjedoka radi efikasnije postupka. Obrana nema intencija ispitivati bilo kakve svjedoke jer ih prihvaća i nema primjedbe. Unatoč tome obrana se ne protivi isključenju javnosti u svrhu zaštite osobnog i obiteljskog života Lorene Gurlice”, rekao je Boris Radman. Sutkinja je naposljetku isključila javnost sa suđenja.

Branitelj je predložio da, radi brzine i efikasnosti, daju suglasnost za čitanje ranijih iskaza svjedoka, donose vijesti.rtl.hr.

D.K.

 


Podijeli

Comments are closed.