Završilo 6. zavjetno hodočašće bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu

Hrvatska je opet pokazala svoje veliko srce, primajući hodočasnike na prenoćište, a posebnu ulogu u tome imali su župnici diljem Hrvatske te dijelom BiH gdje se hodočastilo, napominju organizatori i zahvaljuju svima koji su dali svoj udio da se zavjet za Domovinu dogodi u ovoj 2020. godini...

Podijeli

Hodočašće se održavalo kroz 10 dana u 8 istovremenih kolona od Gospe Snježne do dana uoči Velike Gospe, petka 14. kolovoza. Prijeđeno je više od 1700 kilometara, posjećena su mnoga stratišta Domovinskog rata, te odana počast poginulima. Obuhvaćen je veliki broj Gospinih svetišta, te drugih važnih svetišta i sakralnih objekata…

Posebnost ovoga hodočašća bila je svećenička žrtva, kako za oltarom tako i hodočasnički, jer samo su svećenici hodočastili, a zamjena i potpora bili su im koordinatori.
Hrvatska je opet pokazala svoje veliko srce, primajući hodočasnike na prenoćište, a posebnu ulogu u tome imali su župnici diljem Hrvatske te dijelom BiH gdje se hodočastilo, napominju organizatori i zahvaljuju svima koji su dali svoj udio da se zavjet za Domovinu dogodi u ovoj 2020. godini.
“Hvala hodočasnicima, koji su hodali i onima koji nisu mogli hodati, te na taj način dali svoju žrtvu. Hvala koordinatorima na požrtvovnosti, svim domaćinima koji su bez straha bili na raspolaganju. Hvala biskupima, turističkim zajednicama, gradovima i općinama te ostalim predstavnicima lokalnih zajednica. Posebno hvala medijima koji su nas i ove godine prenosili. Dragi hodočasnici srca, dragi prijatelji hvala vam što se bili s nama u molitvi, pratili nas preko naših mrežnih stranica i medija, što ste slali svoje nakane i tako zajedno s nama ispunili smisao hodočašća. Neka nas sve prati zagovor naše Majke, Kraljice Hrvata”, stoji u priopćenju bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu dostavljenom u petak 14. kolovoza.


Podijeli