ZAVIDNA KOLIČINA NAORUŽANJA! Pronađen arsenal oružja u selu s većinskim srpskim stanovništvom kod Vukovara

Policija je 29. siječnja 2021. godine u 09 sati uz kaznenu prijavu 63-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske...

Podijeli

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je i u pritvor predala 63-godišnjaka iz Vere, sela s većinskim srpskim stanovništvom nedaleko od Vukovara, u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno nekoliko pušaka i nabojnika te eksplozivne naprave i veća količina streljiva…

Foto: vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr

Na temelju naloga Županijskoga suda u Vukovaru, 28. siječnja u pretraživanju kuće i drugih prostorija osumnjičenoga 63-godišnjaka u Veri oduzeto je sedam pušaka (četiri vojničke puške raznih kalibara, jedna poluautomatska snajperska puška, jedna vojnička poluautomatska puška i vojnička strojnica), dvije eksplozivne naprave (jedna ručna bomba i jedna tromblonska trenutna mina), šest nabojnika za automatske puške i 2409 komada streljiva različitih vrsta i namjena, navodi policija.

Policijski službenici pronašli su i lovačku pušku te streljivo za koju je 63-godišnjak imao valjan oružni list za držanje i nošenje, koje je držao bez propisanog nadzora, zbog čega mu je privremeno oduzeto lovačko oružje i streljivo te je prekršajno prijavljen.

Policijski službenici ove postaje su privremeno oduzeli svo navedeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU vukovarsko-srijemske preuzeo i pohranio sredstva na propisan način, donosi narod.hr.

Pronađeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo policija je oduzela te pohranila, navodi se i dodaje kako je 63-godišnjak u petak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave.

Policija je 29. siječnja 2021. godine u 09 sati uz kaznenu prijavu 63-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

D.K.


Podijeli

Comments are closed.