Zašto se hrvatski dužnosnici srame temeljnih državnih obilježja?…FOTO…

I zato se nemojmo čuditi da je stanje u Državi onakvo kakvo je, jadno i bez izgleda za bolje sutra, jer i oni kojima je obveza čuvanje državnosti svojim ponašanjem pokazuju što misle o njoj. Zamislite događaj na kojem su nazočni predsjednici, premijeri ili kancelari SAD-a, Francuske, Njemačke , Austrije, Mađarske, Rusije ili bilo koje druge zemlje, a da na njemu nema istaknutih obilježja tih zemalja. Toga nema, jer je to nezamislivo, politički nerazumno i za svoju Državu podcjenjivački...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Čitajući novinska izvješća sa obilježavanja svečanog završetka ramazanskog posta kojim muslimani dočekuju jedan od dva najveća blagdana, Ramazanski bajram, koji je okupio u četvrtak navečer u Zagrebu najviše predstavnike političkog života u Hrvatskoj, predstavnike diplomatskog zbora, vodstva Islamske zajednice i drugih vjerskih zajednica ostao sam zapanjen i posramljen činjenicom da na bini nije bilo hrvatskih državnih obilježja ali je uredno istaknut plakat ureda predsjednika turske Vlade.

I kad vidite tu situaciju onda vam je jasno tko vodi Hrvatsku, koliko drže do njene državnosti i što uopće misle i osjećaju o tome. Ni Kolinda Grabar Kitarović, ni Plenković, a niti Reiner nisu tamo nazočili u svoje ime, već u ime institucija koje predstavljaju, a to su Predsjednica republike Hrvatske, Premijer vlade Hrvatske, podpredsjednik hrvatskog Sabora, tri najveće i najodgovornije osobe u hrvatskoj vlasti.

Bez Hrvatskih obilježja

Naravno, ne mislim da je odgovornost na njima u smislu da su oni trebali pripremiti svoj posjet tom događaju, ali su i tekako odgovorni svojim daljnjim nečinjenjem , odnosno ostavljajući u službi one  koji su odgovorni za ovakvu blamažu hrvatskih državnih institucija. Teško je prihvatiti da na svakom koraku činimo istu grešku, ne predstavljajući državu i njene institucije već samog sebe. Hrvatska Predsjednica, od trenutka kad je prisegnula je institucija države , a ne ime i prezime, te mora voditi računa da ni u jednoj situaciji ne ponizi državu koju predstavlja. Ona ili njeni savjetnici ili tim koji vodi računa o njenim kretanjima su odgovorni za to. Isto se odnosi i na Predsjednika Vlade ili Sabora. Očito je da ni nakon 28 godina nismo svjesni da imamo Državu za koju su, ne samo u Domovinskom ratu, već kroz stoljeća povijesti, mnogi dali živote i da je ona svetinja, posebno za one koji je predstavljaju.

Iako je Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz Hasanović izrazio  zadovoljstvo činjenicom da je muslimanski blagdan okupio političke, diplomatske, kulturne i vjerske uglednike u Hrvatskoj, te ocijenio kako svjedoči o prihvaćenosti muslimana u Hrvatskoj, nije u dvorani postavio ni jedno hrvatsko obilježje, posebno jer su na tom skupu legalni predstavnici  državnih institucija zemlje, koja je i njegova Domovina ili bi trebala biti, a o kojoj pohvalno govori.

Plenković je podsjetio kako je više od 110 muslimana Bošnjaka kao pripadnici Hrvatske vojske dalo živote u Domovinskom ratu, te zaključio kako je Hrvatska jedina država članica EU koja bajrame slavi kao neradni dan, pa je onda za zabrinuti se da na takvom događaju nema hrvatskih zastava ili bilo kojih drugih obilježja, ako se već nalazi plakat Ureda Predsjednika Turske vlade.

Bez Hrvatskih obilježja

I zato se nemojmo čuditi da je stanje u Državi onakvo kakvo je, jadno i bez izgleda za bolje sutra, jer i oni kojima je obveza čuvanje državnosti svojim ponašanjem pokazuju što misle o njoj. Zamislite događaj na kojem su nazočni predsjednici, premijeri ili kancelari SAD-a, Francuske, Njemačke , Austrije, Mađarske, Rusije ili bilo koje druge zemlje, a da na njemu nema istaknutih obilježja tih zemalja. Toga nema, jer je to nezamislivo, politički nerazumno i za svoju Državu podcjenjivački.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru

Bez hrvatskih obilježja

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

10 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × jedan =