ZAŠTO JE DO DANAS ŠUTIO?…Čačić o loše obnovljenim kućama nakon rata: To je ratno profiterstvo, nema zastare i za dva sata se pronađu odgovorni

ZAŠTO JE ČAČIĆ O OVOM DOSAD ŠUTIO?...Preuzimanjem ministarstva sam imao određenih dojava s terena da ima nekvalitetne gradnje, odmah sam formirao posebnu upravu za unutrašnju kontrolu koja nikad nije postojala u tom ministarstvu.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u Newsroomu N1¸TV gdje je govorio o posljedicama razornog potresa te rušenju kuća koje su obnavljane nakon Domovinskog rata…

Znimljivo da je o svemu ovom Čačić do sada šutio, a znao je

“To nije teško ispitati, postoji potpuna dokumentacija, zna se tko je projektirao, tko je gradio, tko je nadzirao, svi subjekti su poznati. Tu se nema raditi što duže od dva sata da se potpuno jasno zna, u dva sata ćete točno vidjeti tko je tu tko i tko je za što odgovoran”, rekao je Čačić.

To se može i kazneno goniti.

“Radi se o ratnom profiterstvu, tu nema zastare. Ti koji su sudjelovali su i odgovorni”, rekao je.

“Preuzimanjem ministarstva sam imao određenih dojava s terena da ima nekvalitetne gradnje, odmah sam formirao posebnu upravu za unutrašnju kontrolu koja nikad nije postojala u tom ministarstvu. Ta uprava je dobila zadatak da ispita ono što smo čuli, da dokumentaciju preda DORH-u i mi smo to učinili. U okviru toga su se dogodile i neke kadrovske promjene i o tome svemu postoji jasna dokumentacija. Odgovornost postoji od razine ministra preko zamjenika pomoćnika i dalje i što se mene tiče, mislim da bi bilo jako važno da se vrlo brzo i jasno kaže što se tu dogodilo”, kazao je Čačić i dodao da je cijela priča lako provjerljiva.
Zašto je o svemu ovom Čačić do sada šutio, a znao je.
Čačić je kazao da su nastojali ustanoviti jesu li postojale neke rodbinske veze između nekih koji su bili tada političko rukovodstvo ministarstva i nekih tvrtki koje su izvodile radove te je naveo da su takve veze postojale.

Reakcija Vlade

Čačić je komentirao i kako se Vlada nosi s aktualnom krizom koju je izazvao potres.

“Vlada je trebala reagirati apsolutno odmah. Izbjegli bi se kaos, nepotrebno gubljenje resursa, gubitak povjerenja kojeg građani ionako nemaju u sustavu, politička zloupotreba medija. Naravno da građani ne vjeruju, čak ni Crvenom križu.”
G.S.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =