Zaraza se širi! Koronavirus ušao u dvije bolnice u Zagrebu…Ima dosta zaraženih pacijenata…

U KBC-u "Sestre milosrdnice" zaražena je liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu...

Podijeli

Proboj koronavirusa dogodio se u dvjema bolnicama u Zagrebu. U Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata. U KBC-u “Sestre milosrdnice” zaražena je  liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu…

U psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Zagrebu, na odjelu za produženo liječenje, koranavirusom je zaraženo četvero djelatnika i 16 pacijenata. Odjel je zatvoren, a prostori dezinficirani.

screenshot

Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice kazao je da je odjel izoliran, da su svi zbrinuti i da su im simptomi blagi.VIDEO-OVDJE

– S obzirom da imamo paviljonski tip bolnice, onda je to lakše za izolirati. Znači taj odjel je izoliran, nije u kontaktu s ostalim pacijentima i s ostalih 10 odjela koji postoje još u bolnici, dodaje Filipčić.

KBC “Sestre milosrdnice” – zaražena liječnica, 20 ljudi u izolaciji

Specijalizantica iz zapadne Slavonije koja je na edukaciji u KBC-u “Sestre milosrdnice”, pozitivna je na koronavirus, a još u ponedjeljak je bila na radnome mjestu. U samoizolaciji je jedan pacijent kojeg je pregledavala i 19 zdravstvenih djelatnika, od kojih su većina medicinske sestre, a liječnika je nekoliko.

screenshot

Ravnatelj Klinike Mario Zovak kazao je da su svi testirani i da  bismo do kraja dana trebali znati nalaze.VIDEO-OVDJE

– Nadamo se da će svi biti zdravi jer do sada nitko od njih ne pokazuje znakove bolesti, ali moramo pričekati nalaze. Naravno, ako netko od njih bude pozitivan, onda se akcija širi na njihove kontakte, ali nadamo se da to neće biti tako. Za sutra je već dogovorena dezinfekcija prostora, dodao  je Zovak.

Iz bolnice su poručili da izolacija 19 djelatnika ne utječe na normalan rad te ustanove,donosi HRT.

 


Podijeli