VIDEO Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Boris Šerić čestitao 29. obljetnicu ustrojavanja 4. gardijske brigade

Vođeni domoljubljem, motivirano i predano nastavit ćemo s provedbom svih dodijeljenih zadaća i pokazati da smo snaga na koju hrvatski narod uvijek može računati...

Podijeli

Poštovane pripadnice i pripadnici 4. gardijske brigade, legendarnih Pauka, osobita mi je čast i zadovoljstvo uputiti Vam iskrene čestitke u povodu obilježavanja 29. obljetnice ustrojavanja 4. gardijske brigade, u svoje ime ali i ime svih pripadnika Hrvatske kopnene vojske…

Danas se s ponosom i pijetetom prisjećamo 199 vojnika, dočasnika i časnika, pripadnika legendarnih „Pauka“ koji su svoje živote položili na oltar Domovine, žrtvu njihovih obitelji, kao i 1600 ranjenih branitelja koji su dali neizmjeran doprinos slobodi koju mi danas uživamo.

Sve borbene zadaće izvršavali ste pod geslom „In hoc signo vinces – u ovom ćeš znaku pobijediti“ i predstavljali ste jednu od najboljih i najspremnijih gardijskih brigada koje su dale neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu i koju je neprijatelj dobro zapamtio. U nama još i danas odzvanjaju riječi legendarnog junaka Domovinskog rata, Andrije Matijaša Pauka, koji je rekao: „Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja“ i krenuli ste kroz čitav niz ratnih operacija gdje niste znali za poraz niti izgubljeni položaj, od Juga Hrvatske, srednje i sjeverne Dalmacije te ste kroz završne operacije Oluja, Maestral i Južni potez izvojevali toliko željenu pobjedu.

Na nama je danas obveza da kao pripadnici Hrvatske kopnene vojske baštinimo tradiciju svih gardijskih brigada čije se bojne nalaze u našem sastavu i da svojim radom, trudom i zalaganjem razvijamo i čuvamo zajedništvo i moralne vrijednosti koje proizlaze iz obrambenog Domovinskog rata. Vođeni domoljubljem, motivirano i predano nastavit ćemo s provedbom svih dodijeljenih zadaća i pokazati da smo snaga na koju hrvatski narod uvijek može računati.

Uz iskrene pozdrave, još jednom Vam čestitam 29. obljetnicu ustrojavanja brigade i svima Vama i Vašim obiteljima želim puno zdravlja, mira i sreće.

ZAPOVJEDNIK HKoV-a
general-bojnik
Boris Šerić

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here