ZAGREPČANI Bandića izviždali pa mu auto zasuli bocama i razbili staklo…Ovdje se nije pucalo iz kalašnjikova ni u Domoviskom ratu, pogledajte što ste uradili od Zagreba

Ovdje se nije pucalo iz kalašnjikova ni u Domoviskom ratu, pogledajte što ste uradili od Zagreba, viču ogorčeno roditelji...

Je li i Bandiću odzvonilo? Zagrepčani ga izviždali i gađali mu automobil...
Podijeli

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je nakon sastanka u školi rekao kako će se nastava u ponedjeljak normalno nastaviti te najavio da će i sutra doći pred školu…
Ogorčeni roditelji prosvjeduju u Vukomercu : “Krivimo policiju i ravnatelja. Želimo da naš djeca budu sigurna”…Ovdje se nije pucalo iz kalašnjikova ni u Domoviskom ratu, pogledajte što ste uradili od Zagreba, viču ogorčeno roditelji.

18.28 Automobil gradonačelnika Bandića okupljeni su na odlasku iz Vukomerca zasuli raznim predmetima među ostalim i bocama od kojih mu je jedna razbila vjetrobransko staklo.

18.20 Ovo što se jučer ovdje odigralo, to je katastrofa za sve nas. Na sastanku smo donijeli sljedeće zaključke, da djeca sutra ne moraju doći na nastavu, a oni roditelji koji nemaju kamo s djecom neka dođu u školu. Popodne u petak dođite s djecom da prošetamo kroz park i oko škole i pokažemo da se nikoga ne bojimo u našem kvartu, rekao je Mario Župan, gradski vijećnik za naselja Pešćenica i Žitnjak, koji je prisustvovao sastanku.

Dodao je da će u petak od 9 sati u školi biti stručnjaci iz Ministarstva obrazovanja kako bi djeci i roditeljima koji to trebaju pružili psihološku pomoć. 

Policiji smo izričito rekli da do ponedjeljka želimo znati tko je počinitelj, koliko je privedenih i da dobijemo sigurnost. Ne tražimo ophodnje već da policajci stalno budu pred kućom, ne samo ovdje jer i u Trnavi ima lokacija koje trebaju obići i napraviti pretrese. Tražimo i od ravnatelja više odgovornosti jer je incidenata bilo i u školskom dvorištu, ali nismo na vrijeme reagirali – rekao je.

18.10 Mi nismo institucija koja iseljava ljude koji žive u okolici škole. Želimo sigurnost djece i učinit ćemo sve da se ovo ne ponovi. Iz policije su nam rekli da će dežurati ovdje dokle god bude potrebno, kazao je ravnatelj OŠ Vukomerec Zdravko Dominik.

18.04 Rekli smo na sastanku što želimo od policije. Djeca koja sutra ne dođu na nastavu neće biti sankionirana. Krizni stožer ministarstva je na raspolaganju i dogovorili smo se naći tu u 17 sati sutra da prošećemo s djecom da se ne osjećaju ugroženo. Mi se nećemo  ni od koga skrivati niti se koga bojimo, rekao je jedan od roditelja, Mario Župan.

Dodao je kako će nastava od ponedjeljka teći normalno.

– Građani žele da se te obitelji odavde iseli, gradonačenik kaže da to neće učiniti i to je njegov stav. Policija nam garantira da se ovakav incident više neće ponoviti. Nakon istrage koja će biti gotova u ponedjeljak znat ćemo više – rekao je.

17.47 Nešto prije 18 sati sa sastanka u školi izašao je gradonačelnik Bandić kojeg su okupljeni izviždali i prije nego je uspio nešto reći.

Ipak je kazao kako će škola normalno funkcionirati te da će i sutra doći u 17 sati. Ljutiti roditelji pitali su ga kada će se riješiti ovaj problem.

– Nije u redu što radite od grada Zagreba! Neka pucaju po tvojem djetetu! Preuzmite odgovornost!  – vikali su.

Roditelji djece koja pohađaju OŠ Vukomerec, ispred koje su se u srijedu oko 19 sati sukobile dvije obitelji, u 17.15 sati u četvrtak okupili su se ispred škole u znak prosvjeda te traže intervenciju nadležnih institucija.

– Želimo da naša djeca mogu mirno ići u školu, bez straha da će biti upucana – kažu uplašeni i uznemireni roditelji.

Dio njih u četvrtak svoju djecu nije poslao u školu, a desetak ih je ujutro blokiralo pristup zgradi. Ravnatelj škole Zdravko Dominik navodi kako škola nije blokirana, već radi normalno. Ipak, priznaje da velik dio roditelja danas djecu nije vodio u školu.

Podsjetimo, vatreni obračun dogodio se jučer oko 19 sati u zagrebačkom Vukomercu.  Ispaljeno je oko 30 metaka iz kalašnjikova i izbužano sedam automobila.

VIDEO Pucnjava u Zagrebu : ‘Zapucao je iz kalašnjikova. Svi smo brzo otrčali unutra’

A.K.


Podijeli

Comments are closed.