Zagrebački dragovoljci o oskvrnuću spomenika poginulim hrvatskim braniteljima: ‘Zgroženi smo ovim vandalskim činom’…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Zgroženi smo ovim primitivnim vandalskim činom koji je za namjeru imao obezvrijediti spomenik poginulim hrvatskim vitezovima, a nas preživjele uvrijediti upravo znakom i simbolom crvene zvijezde petokrake pod kojim se razarala Hrvatska i pod kojim su ubijani oni čija imena se nalaze na devastiranom spomeniku. Izražavamo duboku sućut i dijelimo bol s roditeljima i obiteljima naših poginulih prijatelja koji sve češće moraju trpjeti ovakva poniženja”, ističu u srijedu iz Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara povodom oskvrnuća spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Rano jutros u Dubravi je osvanuo oskvrnut i devastiran spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Spomenik je podignut u čast žrtve 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave, među kojima je i ime Pavla Spudića poginulog hrvatskog dragovoljca branitelja Vukovara. Zgroženi smo ovim primitivnim vandalskim činom koji je za namjeru imao obezvrijediti spomenik poginulim hrvatskim vitezovima, a nas preživjele uvrijediti upravo znakom i simbolom crvene zvijezde petokrake pod kojim se razarala Hrvatska i pod kojim su ubijani oni čija imena se nalaze na devastiranom spomeniku. Izražavamo duboku sućut i dijelimo bol s roditeljima i obiteljima naših poginulih prijatelja koji sve češće moraju trpjeti ovakva poniženja.

Također želimo naglasiti potrebu da se zbog slobodno možemo reći kontinuiranog kršenja Deklaracije o Domovinskom ratu moraju odrediti kaznene sankcije te ćemo o našem prijedlogu izmjena i dopuna Kaznenog zakona nakon što ga pošaljemo nadležnim tijelima uskoro obavijesti I hrvatsku javnost.

VANDALI U DUBRAVI crvenom petokrakom unakazili spomenik poginulim hrvatskim braniteljima…

Ovaj čin vandalizma usmjeren protiv hrvatskih branitelja samo je još jedan u nizu protuhrvatskog djelovanja kojim se udara izravno na temelje slobodne demokratske hrvatske države i to simbolima agresora koje smo pobijedili upravo mi hrvatski branitelji. Zahvaljujući pobjedi i žrtvi naših hrvatskih ratnika dužnost nam je zaštiti čast i ugled države za koju su dali svoje živote. Vjerujemo kako će i odgovorne osobe u nadležnim hrvatskim institucijama što prije reagirati ne samo otkrivanjem i procesuiranjem počinitelja ovakvih nedopustivih djelovanja nego i što prije reagirati te usvojiti izmjene Kaznenog zakona koje su neophodno potrebne.

Našim poginulim hrvatskim ratnicima neka je vječna slava i hvala! S nama su!, istaknuli su dragovoljci u svom priopćenju.

L.K.

Društvenim mrežama dijeli se fotografija oskrnavljenog spomen obilježja crvenom zvijezdom petokrakom,poginulim hrvatskim braniteljima zagrebačke Dubrave.

Na spomeniku je, naime, osvanula crvena petokraka simbol komunističkog režima, a zgroženi stanovnici Dubrave mole da se osobe sa bilo kakvim saznanjem o počinitelju jave u policijsku postaju.

Ovo nije samo sramota, ovo je mržnja prema hrvatskim braniteljima.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

7 KOMENTARI

  1. Posrane petokrake ne treba se bojati,kao islamisti krmetine,pa oni sa petokrakom su se uvijek skrivali po sumama da bi je prefarbali u kokardu,ili im je sluzila kao sredstvo da bi dobili bolje polozaje.Uvijek je imala negativnu osobinu,a njezine pristalice treba nauciti drugim postenim stvarima!

  2. Koji branitelji ,da ima branitelja nebi se ovo smijelo ni pomisliti a kamoli uraditi ,branitelji su po Njemackim naustelama rade da prehrane djecu kao i njihovi roditelji ,Hrvatska pripada komunistickoj bagri i njihovoj djeci ,zaposljavaju se bez ikakvi natjecaja kao da su to sve naslijedili od djedova …

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − jedan =