Podijeli

Noćas, 13. rujna 2020. godine u 23 sata i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice’, izvijestila je Seizmološka služba…

Seizmološka služba Republike Hrvatske u ponedjeljak je objavila da je magnituda potresa koji se sinoć dogodio u Zagrebu bila je 2,2 po Richteru…

“U 23 sata i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice”, navodi Služba.

Bio je to još jedan u nizu slabijih potresa koji su se dogodili nakon što je Zagreb 22. ožujka zabilježio razorni potres jačine 5.5 po Richteru.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) ranije je objavio da je magnituda potresa bila 1,9 po Richteru.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) javio je sinoć da je potres bio magnitude 1,9 po Richteru. Na Twitteru ove službe zaključili su, prema broju prijavljenih svjedočanstava o dojmovima, da su stanovnici Zagreba na dobrom putu prema svjetskom rekordu po broju slabih potresa koje osjeti toliko velik broj građana.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × dva =