Zaboravimo Srbiju i Island, čeka nas jaka Švedska…Naravno da može i bolje, ali ovo je zasad bilo vrlo, vrlo dobro…

Hrvatska je s dvije pobjede protiv Srbije (32-22) i Islanda (29-22) u Splitu osigurala drugi krug EURA, a sa Švedskom slijedi završni dvoboj u kome je ulog četiri prenosiva boda za skupinu u Zagrebu...

fah/Konferencija za medije Hrvatske rukometneReprezebtacije...Mislio sam da će biti teško ponoviti 2009. godinu, ali sada je navijanje, po meni, triput jače. Ova dvorana je čudo
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Zaboravimo pobjede protiv Srbije i Islanda, u utorak nas čeka jaka Švedska i najteža utakmica dosad, kazao je pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije Zlatko Saračević.

Hrvatska je s dvije pobjede protiv Srbije (32-22) i Islanda (29-22) u Splitu osigurala drugi krug EURA, a sa Švedskom slijedi završni dvoboj u kome je ulog četiri prenosiva boda za skupinu u Zagrebu.

“Naš cilj je jasan, želimo tu pobjedu i četiri boda koji bi nam omogućili mirniji odlazak u Zagreb. Švedska je izgubila od Islanda, ali mislim da su bolja momčad od njih, a na prošlom Svjetskom prvenstvu su igrali najljepši rukomet i nesretno ispali od Francuza. Šveđani igraju brz, moderan rukomet i pogotovo su jaki u tranziciji, a prije ovog EURA ja sam ih vidio vrlo visoko, među osvajačima medalja. Ali to je tako u rukometu, slabije su ušli u utakmicu s Islandom i to ih je koštalo pobjede”, kazao je Saračević, koji je zadovoljan kako Hrvatska igra u Splitu.

“Naravno da može i bolje, ali ovo je zasad bilo vrlo, vrlo dobro.

Napadački smo jako dobri, a u obrani možemo biti agresivniji i moramo popraviti 6-0 obranu. Bitno je da imamo širinu izbora igrača, 21 kvalitetna igrača i tri vrste obrane”.

Saračević nije htio komentirati rezultate iz porečke skupine koja se u nastavku natjecanja križa sa splitskom.

“Norveška i Francuska me zasad ne zanimaju.

Ponavljam, čeka nas najvažnija utakmica protiv Švedske i samo smo tome posvećeni. Pobijedili smo uvjerljivo Srbe i Islanđane, ali nemojte očekivati da ćemo se ovako šetati do kraja. Idu sve jači protivnici”, zaključio je Saračević, koji je posebno pohvalio navijanje u splitskoj Spaladium areni.

“Mislio sam da će biti teško ponoviti 2009. godinu, ali sada je navijanje, po meni, triput jače. Ova dvorana je čudo, s tribinama udaljenim niti metar od aut-linije, stvarno je neponovljiva”.H

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •