ZA SVAKU OSUDU: Jučer u Srbiji Vulin veličao ubojicu hrvatskih branitelja a danas u Šibeniku kaže da se u Hrvatskoj vodio građanski rat…Dokle?

U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku u nedjelju je svečano ustoličen novoizabrani episkop dalmatinski Nikodim Kosović, dosad najmlađi eparh na ovim prostorima i dosadašnji iguman manastira Krka.
Podijeli

Uredništvo Braniteljskog portala ogorčeno je infatilnošću hrvatskih političara koji dozvoljavaju da nam pripadnici i predstavnici agresorske srbije drže prodike i to skoro svakodnevno. Čak nam i zakone žele krojiti. Dokle će mo sve to morati trpjeti i hoćete li vi gospodo političari napokon upregnuti hrvatske institucije da rade svoj posao ili to treba uraditi netko drugi da vam otvori oči, kao naprimjer engleska koja vam kroji kurikularnu reformu.

Ova današnja Vulinova sramotna izjava je kap koja je prelila čašu.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u nedjelju (1.listopada) među ostalim je u Šibeniku izjavio da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“, odnosno da „u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana“. Također je dodao da se „nikada nećemo dogovoriti“, poglavito ne oko Vojno-redarstvene operacije Oluja95.

Većina hrvatskih medija su ovu sramotnu izjavu o „građanskom ratu“ prenijeli bez komentara! To je nedopustivo. I to namjerno rade. Što će se više ponavljati laž o obrambenom Domovinskom ratu kao „građanskom ratu“ ona će brže postati – istina, što je stara praksa srba.

Kad je to izjavio, (i to na ulicama Šibenika!) Vulinu je istog trenutka trebalo otkazati gostoprimstvo.

To je uvreda za sve nevine žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, za sve žitelje hrvatske države. Nakon toga može se dogoditi da će hrvatski branitelji biti progonjeni, jer su, kako reče Vulin, sudjelovali u „građanskome ratu“. Ovdje se Vuline nisu huligani borili protiv huligana. Ovdje ste vi, druže četniče, napadali, protjerivali, ubijali, klali i što sve niste radili nevinom hrvatskom narodu. Zar vas je uhvatila amnezija?

No, o kakvom to građanskom ratu govori kontraverzni srbijanski ministar?

Da smo se borili samo i isključivo protiv Srba, u Hrvatskoj rat bi trajao svega nekoliko dana, a ne pet ili šest godina. Je li građanski rat bio i u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Voćinu, Osijeku, Saborskom, Kninu, Gospiću, Dubrovniku? Je li bio u Škabrnji?

Možete li zamisliti da netko od hrvatskih političara usred Beograda, na Terazijama, javno izjavi da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku? To se zasad nitko od hrvatskih političara koji su boravili tamo nije usudio reći. Zašto?

Hoće li i o tome šutjeti i zastupnici Hrvatskog sabora?

Svi hrvatski političari na čelu sa premjerom Plenkovićem, ali i Predsjednica republike, moraju se odmah ograditi, odnosno očitovati o ovoj Vulinovoj izjavi.

Hoće li se sada javiti i Hrvatski generalski zbor, poglavito tzv. krovne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, ili ćemo svi i dalje šutjeti kao da se ništa nije dogodilo? Kao i obično.

Nazire li se iz Vulinove izjave i je li sad napokon sve jasnije zašto Srbiji nije blokirano poglavlje 23, i zašto se nije ustrajalo na tom da se ukloni jurizdikcija srpskih sudova koji imaju ingerenciju suditi hrvatske branitelje koji su se branili od srbočetničke agresije i to samo i jedino na području napadnute Hrvatske. Vuline, zbogom iz Hrvatske! Povedi sobom i Pupovca!

Uredništvo braniteljskog portala

Svečanosti u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku nazočilo je oko 300 visokih uzvanika i gostiju, među kojima i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, splitski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, gradonačelnik Knina Marko Jelić, šibensko-kninski župan Goran Pauk te ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin.
Vulin je prekjučer na otvaranju spomenika bolesnom Majoru Tepiću veličao istoga kao primjer borbe i hrabrosti protiv “ustaša” i uvijeno (pretio Hrvatskoj osvetom) a danas ga puste u HR ?! I to sa svojim ađutantom u uniformi vojske Srbije ?! Na crkveni skup ?! Za ne povjerovati…

Podijeli

Comments are closed.