ZA SVAKU OSUDU: Jučer u Srbiji Vulin veličao ubojicu hrvatskih branitelja a danas u Šibeniku kaže da se u Hrvatskoj vodio građanski rat…Dokle?

U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku u nedjelju je svečano ustoličen novoizabrani episkop dalmatinski Nikodim Kosović, dosad najmlađi eparh na ovim prostorima i dosadašnji iguman manastira Krka.
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Uredništvo Braniteljskog portala ogorčeno je infatilnošću hrvatskih političara koji dozvoljavaju da nam pripadnici i predstavnici agresorske srbije drže prodike i to skoro svakodnevno. Čak nam i zakone žele krojiti. Dokle će mo sve to morati trpjeti i hoćete li vi gospodo političari napokon upregnuti hrvatske institucije da rade svoj posao ili to treba uraditi netko drugi da vam otvori oči, kao naprimjer engleska koja vam kroji kurikularnu reformu.

Ova današnja Vulinova sramotna izjava je kap koja je prelila čašu.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u nedjelju (1.listopada) među ostalim je u Šibeniku izjavio da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“, odnosno da „u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana“. Također je dodao da se „nikada nećemo dogovoriti“, poglavito ne oko Vojno-redarstvene operacije Oluja95.

Većina hrvatskih medija su ovu sramotnu izjavu o „građanskom ratu“ prenijeli bez komentara! To je nedopustivo. I to namjerno rade. Što će se više ponavljati laž o obrambenom Domovinskom ratu kao „građanskom ratu“ ona će brže postati – istina, što je stara praksa srba.

Kad je to izjavio, (i to na ulicama Šibenika!) Vulinu je istog trenutka trebalo otkazati gostoprimstvo.

To je uvreda za sve nevine žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, za sve žitelje hrvatske države. Nakon toga može se dogoditi da će hrvatski branitelji biti progonjeni, jer su, kako reče Vulin, sudjelovali u „građanskome ratu“. Ovdje se Vuline nisu huligani borili protiv huligana. Ovdje ste vi, druže četniče, napadali, protjerivali, ubijali, klali i što sve niste radili nevinom hrvatskom narodu. Zar vas je uhvatila amnezija?

No, o kakvom to građanskom ratu govori kontraverzni srbijanski ministar?

Da smo se borili samo i isključivo protiv Srba, u Hrvatskoj rat bi trajao svega nekoliko dana, a ne pet ili šest godina. Je li građanski rat bio i u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Voćinu, Osijeku, Saborskom, Kninu, Gospiću, Dubrovniku? Je li bio u Škabrnji?

Možete li zamisliti da netko od hrvatskih političara usred Beograda, na Terazijama, javno izjavi da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku? To se zasad nitko od hrvatskih političara koji su boravili tamo nije usudio reći. Zašto?

Hoće li i o tome šutjeti i zastupnici Hrvatskog sabora?

Svi hrvatski političari na čelu sa premjerom Plenkovićem, ali i Predsjednica republike, moraju se odmah ograditi, odnosno očitovati o ovoj Vulinovoj izjavi.

Hoće li se sada javiti i Hrvatski generalski zbor, poglavito tzv. krovne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, ili ćemo svi i dalje šutjeti kao da se ništa nije dogodilo? Kao i obično.

Nazire li se iz Vulinove izjave i je li sad napokon sve jasnije zašto Srbiji nije blokirano poglavlje 23, i zašto se nije ustrajalo na tom da se ukloni jurizdikcija srpskih sudova koji imaju ingerenciju suditi hrvatske branitelje koji su se branili od srbočetničke agresije i to samo i jedino na području napadnute Hrvatske. Vuline, zbogom iz Hrvatske! Povedi sobom i Pupovca!

Uredništvo braniteljskog portala

Svečanosti u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku nazočilo je oko 300 visokih uzvanika i gostiju, među kojima i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, splitski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, gradonačelnik Knina Marko Jelić, šibensko-kninski župan Goran Pauk te ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin.
Vulin je prekjučer na otvaranju spomenika bolesnom Majoru Tepiću veličao istoga kao primjer borbe i hrabrosti protiv “ustaša” i uvijeno (pretio Hrvatskoj osvetom) a danas ga puste u HR ?! I to sa svojim ađutantom u uniformi vojske Srbije ?! Na crkveni skup ?! Za ne povjerovati…

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

61 KOMENTARI

 1. E MOJ HRVATCKI NARODE I BRANITELJI ovo piskaranje po fejsu nista ne vrijedi u vladi i H SABORU ima dosta vulina i jugocetnika oni privode H branitelje oni jedva cekaju dase ovakve stvari dogadjaju a vi samo gledajte mjsto dase dignete kao i 90ste paim pokazete kakvije bijo RAT U .D. HRVATSKOJ Z D S Gud lak

 2. Treba mu zabraniti da dolazi zagađuje hrvatski zrak. Od Jadovna prošle godine i u Šibeniku zagađuje tom smradovskom veliko srpskom, četničkom politikom. Vrlo je blizu da dođe za premijera u Hrvatskom saboru! Volio bi vidjeti da naš neki od ministara išta kaže u Srbiji na takav način sa vrijeđanjem protiv njihove veliko srpske politike poslali bi ga sa prerezanim vratom u vreći za smeće. Ponaša se ko da je moja Hrvatska njegova prćija! Sigurno je negdje uživao u dobrom društvu naših političara i specijalitetima našeg Jadrana s posebnim pijetetom da se bre ugodno provede!

 3. Pustili ga u HRVATSKU DA VELIČA ČETNIŠTVO I DA DRŽI PRIDIKU KAKO JE TO BILO GRAĐANSKI SUKOB A NE SRPSKA AGRESIJA NA LIJEPU NAŠU .TREBA OTIĆ NAŠ MINISTAR U BEOGRAD PA DA VIDIMO DALI BI SE VRATIO ŻIV KAD BIH NEŠTO IZGOVORIO PROTIV SRBIJE PA BILA TO ISTINA.

 4. Nisu naš problem Pupovac,Vulin,Vučić i slični;naš su problem hrvatska Vlada i diplomacija.Pupovcu i ekipi oko njega treba ne davati medijski prostor,a ostale proglasiti ‘persona non grata’ i uvesti vize ponovo za državljane Srbije.Povući veleposlanika iz Beograda i držati veleposlanstvo u Beogradu na nivou otpravnika poslova sve dok ne prestane mješanje u unutarnje stvari RH.

 5. Gospodo vladajuci.
  Do kad ce te vi biti gluhi i slijepi.
  Ako niste u stanju reagirati kad trebate i morate,raspisite nove izbore.
  Jer ova i ovakova ponizenja cijelog naroda, cijele nacije su neizdrziva.

 6. Kako je lijepo, baš za qoqizdit od wiline, vidjeti ove naše izdajničke “pope” i “pratre” na tom s gledišta pogotovo naših dobrih i poštenih hrvatskih branitelja, kao i svih poštenih Hrvata, sramotnom skupu, a sutra će s oltara grmjeti protiv svih koji nisu po njihovu “popovskom” i “pratarskom” guštu prozivajući ih kao antihrvate i komunjare!

 7. Stvarno ništa drugo nego sve rastjerati ,da ne povjeruješ u Našem hej Našem Šibeniku ta govna imaju snage to reci i nikom ništa gdje su sad oni što hule na katoličke svečenike ,???Pitam ih ,a šta ovi rade i sa kojim pravom fuj ili se ovi smiju mješati u politiku ,ali Katolički ne !!!Šute ko kur e jer to su im bratija!!!Fuj!!!!

 8. Danas je napad na Dubrovnik .
  Ja moram gasit tv črtničiji se daje veliki medijski prostor .on se šepuri Šibenikom .
  Dobili su crkvu od Hrvata da se mogu molit dok su bježali od Turčina

 9. Dok god vlast stiti partizaniju i svoje fotelje tako ce ti bit.. dok god u vladi imas pupovca.. smradovi mogu smradovat sto ih volja.. jer radi fotelje moras sutit

 10. Ma protjerati to sve u tri picke materine. I još im hrt 4 prenosi ustoličenje njihovog episkopa i to iz sibenika a cijela četnička krema se skupila tamo. Trebalo je bacit bombu i razjebati bandu jednom za svagda. Mater im jebem četničku koliko god da ih ima.

 11. Stvarno Vuline nemas pojma gradanski rat bio
  Sto onda niste vodili rat u Srbiji ane agresiju na Hrvatsku izvrsili Srebrenica toliko bobili Rat od vas napali Sloveniju pa Hrvatsku BiH ,Kosovo pa ste ratove izgubili sad vas sram pa kazete gradanski

 12. LAŽOV ČETNIČKI…kako može biti građanski rat a četnicima iz srbije diže spomenik..? Kako može govoriti o Oluji kao zločinu nad srpskim narodom ako su ti bili građani hrvatske a ne srbije. SRAMOTA HRVATSKE VLADE DA NAM ČETNICI SLOBODNO ŠETAJU ZEMLJOM I NAS OSUĐUJU ZA ONO ŠTA SU NAMA RADILI

  • Ako je išao službeno trebao ga je dočekati netko iz našeg ministarstva, što očito nije. Dakle, treba proglasiti PNG (persona non grata) i zabraniti svaki ulazak u RH. Ako je Franjo mogao PNG Carla Bildta, što mi ne bismo ovog četnika.

Comments are closed.