ZA PLENKOVIĆA JE TVRDNJA DA JE “OLUJA” ETNIČKO ČIŠĆENJE SAMO SLOBODA GOVORA, ALI ZA VEĆINU BRANITELJA JE TO PROVOCIRANJE HRVATSKOG NARODA!

Ilustracija-Foto-Facebook
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Eto, doživjeli smo i to. Tvrdnja da je VRO “Oluja” etničko čišćenje, izrečena u govoru dogradonačelnika jednog hrvatskog grada heroja, Vukovara, nije više falsificiranje povijesti ili provođenje velikosrpskog memoranduma SANU2 već sloboda govora, kako u najnovijem obraćanju i tumačenju povijesti Domovinskog rata, nakon sjednice Predsjedništva stranke govori Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, pozivajući se i na ostavštinu mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja pok. predsjednika Tuđmana, čovjeka koji je prvi, a izgleda i jedini stao u obranu VRO “Oluja” u svom poznatom govoru na Ratnoj školi na HVU, kojeg bi trebalo današnjim političarima ponavljati svaki dan. Teško je za očekivati da bi se pok. Tuđman  složio sa svojim nasljednikom da je to sloboda govora, a ne provociranje hrvatskog naroda.

No, nije se čuditi Plenkoviću koji je Domovinski rat već prije nazvao “nekim sukobom”, vjerojatno da se ne bi zamjerio svojim tutorima iz EU-a, ali je za zamisliti se zbog izostanka oštre osude antihrvatskog ispada srpskog  provokatora od strane samih branitelja i njihovih institucija. Ministar Medved je kratko rekao da su Milakovićeve izjave apsolutno neprihvatljive i protivne Ustavu, a predsjednik Hvidre Đakić da bi se Milaković trebao ispričati kao i Bandić nakon prijema Arkanovog suborca Palme. Izjave očito primjerene vremenu i prilikama  u kojem se  danas nalazi blijeda i bezlična hrvatska politika u odnosu prema svojoj povijesti.

Teško je shvatljivo da problem u ovoj izjavi Milakovića vidi samo gradonačelnik  Vukovara Penava i klub vijećnika HDZ-a koji je oštro reagirao, onako kako to i zaslužuje, na istup zamjenika vukovarskog gradonačelnika iz redova srpske manjine Srđana Milakovića i vijećnika Demokratskog saveza Srba (DSS) Borislava Nikolića na sjednici vukovarskog Gradskog vijeća, rekavši da će poduzeti sve pravne radnje kako bi se zabranilo djelovanje DSS-a i sudjelovanje ekstremih pojedinaca u obnašanju vlasti koji su u svojim izjavama pokušali izjednačiti žrtvu i velikosrpskog agresora, provocirati i ponižavali žrtve iz Domovinskog rata, te manipulirati povijesnim činjenicama o najvećem zločinu počinjenom u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Ali to ne ide tako, Plenković je to sasjekao u samom začetku, kao što sam kaže bez obzira o bilo kakvim inicijativama sa lokalne razine.

SDP se nije uopće ni oglasio o ovom od samo jednih napada u nizu na Domovinski rat od pojedinaca iz srpske manjine, što je i dobro, jer bi vjerojatno bila slična izjavi Milakovića. O HNS-u, koalicijskom partneru HDZ-a u vladajućoj koaliciji  da i ne govorimo, oni su davno rekli što misle o karakteru rata.

Stalno hranjenje srpske manjine u Hrvatskoj sa ovakvim ispadima i mitovima kao Milakovićevim, samo se provodi ono što je započelo davno prije i nije nikada prestalo, te to uistinu nije sloboda govora jer je to izrekao predstavnik lokalne vlasti u Hrvatskoj, a ne u Srbiji. Nismo ni očekivali da će, provodeći razne programe srbijanskih vlasti koje teže barem izjednačavanju krivnje za rat i velikosrpsku agresiju, prestati provokacije, ali da će izostati državne reakcije na to je ipak malo previše.

Hrvatska je već jednom prošla agoniju u obrani operacije Oluja uspijevši obraniti pravo hrvatskog naroda za slobodu uspješnom obranom generala upravo optuženih za etničko čišćenje, te nam, nadam se, nije potrebna nova bitka na tom području, već odlučno supostravljanje izjavama, posebno nositelja vlasti iz redova srpske manjine. Rekao bi naš narod: ” koga zmija ugrize i gušterice se boji “.

Optužbe za etničko čišćenje, kao što kaže Milaković, tiču se i dijela nositelja trenutne vlasti, ministara i državnih tajnika koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i operaciji Oluja kao zapovjednici, te s obzirom da su i sami ovom izjavom optuženi, začuđuje njihova šutnja.

Piše/Jozo Ribičić-Brigadir u miru


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

51 KOMENTARI

 1. Just want to say your article is as astounding. The clarity in your post is just excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

 2. Gospodine ili bolje receno druze Plenkovicu vrijedanje u pljuvanje po svetinjama jedne drzave nije sloboda govora bar toliko bi trebali znati kao predsjednik vlade, ali izgleda da je ipak cetnistvo vama draze i zato tako cvrsto stojite uz ove koji pljuju po nasim braniteljima i stvaraocima hrvatske drzave jer bez njih nebi bili na vlasti sramotno od vas ali po drugoj strani opet a sto ocekivati od sina vojne lekarice. Zna se druze Plenkovicu sto je sloboda govora a sto vrijedanje i ponizavanje jedne drzave i njenih institucija kao i krsenje ustava.

 3. A zašto i na ovo šute takozvani desničaru u ADZKPH? Zašto šuti Štir, Brkić, Đakić? Zašto ne kažu svom predsjedniu kojeg su i ONI birali da nema slobode govore sa Ovčarom, Škabrnjom? Kakva skoboda govora? Možemo pričati o nekim detaljima ali da nam netko piša po našoj svetinji e tu je već kraj. Znam ja kako on to sve relativizira kako on sve mirno fino krasno i te briselske šeme. S domovinskim ratom nema šutanja. I ne zanima me u tome ni stranka ni vjera ni nacija. To je IZNAD svega toga. Ali ne načelno iznad nego djelima!!!! Samo djelima!

 4. Uhvatio me je grč u stomaku! Jao ljudi moji,pa zar je ovo premjer Hrvatske?!! Koja uvreda za nas,jao KOJA UBREDAAAAA!! Pa ovaj nas je uvrijedio,ponizio,dao nam šamarčinu jače nego govnar Milaković!!!!!!!

 5. Do kada će branitelji mirno sidjeti i
  slusati ovo vrijeďanje i provociranje. Država Hrvatska nemože ići naprijed dok u saboru i vladi nebudu većina Hrvatski branitelji koji su bili spremni položiti svoje živote za Hrvatsku.
  Hrvatsku nemogu voditi oni koji su bili maloljetni za vrijeme rata a imali su 24 i više godina i bili su u Briselu, Mùnchenu, Frankfurtu, Berlinu itd. Jer oni neznaju da su četnici iz srbije i domaći četnici napali Hrvate i ubijali ih u Hrvatskoj. Jer ti sta izjavljuju da je u Hrvatskoj bio graďanski rat ti su bili u Briselu, Mùnchenu, Frankfurtu, Berlinu itd. i gledali su yu.tel. Nisu bili u Hrvatskoj državi niti su je branili niti su je željeli. Za njih je ona slučajna država. Da su bili na prvoj crti barem jedan dan i da im je fijukalo iznad glave granata ili metak nebi govorili da je Hrvatska slučajna država i da je graďanski bio rat. Zato Hrvatska – Hrvatskim Braniteljima oni je vole i oni su je stvarali svojom krvlju, znojem, djelovima tjela i životima. A svi oni danas koji vode državu neka idu di su bili za vrijeme rata, toliko od mene.
  NA LJUTU RANU – LJUTU TRAVU.
  HRVATSKA – HRVATUM.
  BOG I HRVATI.
  ZA DOM SPREMNI !!!!!!!!!!!!!!!

 6. Hoće li netko inzistirati na isprici Plenkovića zbog ove besmislene tvrdnje kako je sloboda govora vrijeđanje veličanstvene akcije u kojoj istina on nije učestvovao, ali kao premijer ima dužnost braniti i poštivati žrtvu koju su za sve nas ,ali i njega podnijeli učesnici te Oluje.. Pa mislite li da je ovo što je on izrekao manje strašno od izjave Milakovića, od kojeg Đakić traži da se ispriča? Pa šta će tek nakon ovakvih izjava Plenkovića raditi svi ti mrzitelji sveg Hrvatskog?

 7. Stvarno kad pogledaš i koja snaga je trebala i ustroj da bi se nakon stoljeća čežnje krvi i žrtve dobila samostalnost i država tu je stvorena na krvi generacija .Nije mi jasno ko ju je stvorio i zašto ne korača po svetom pismu ako je 90/. Katolička ko su ti 10 posto da mogu preko krvi žrtve da zgaze 4 miliona ili sam ja lud ili je sve ovo jedno dobro crveno pleme koje koristi deset posto čiste krvi za istrebljivanje i potkusurivanje dok ih ne nestane dobij rat opet crveni ovi oni koliko ima plave krvi u Hrvatskoj odani bogu obitelji zemlji Hrvatskoj nek mi neko kaže

 8. Taj gnoj od plenkovića kad je bila oluja on je bija anemićan i “kao” nesposoban za vojsku a sad ima hrabrosti biti bahato smeće i upravljati s državon koju sam mu ja stvorija.u koaliciji sa razno raznim srpskim odcicima tj.drkotinama i ponaša se ko bahata budala okružen njonjima i svim onima što stoje iza njega kad sere razne gluposti gadi mi se kad vidin što je nastalo od ove jadne hrvatske.stoka uhlljebljena.mrš in sve jeben do trećeg kolina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest + petnaest =