Podijeli

Više od 70 izlagača, 30 kulturnih i zabavnih događanja, te koncert Gorana Karana, najbolja su pozivnica da vikend provedete u Drnišu, na Međunarodnom festivalu pršuta.

Grad Drniš, Turistička zajednica Grada Drniša i Udruga proizvođača Drniškog pršuta 18. i 19. kolovoza pozivaju zaljubljenike u gastronomiju i tradiciju dalmatinske zagore u Drniš, na Međunarodni festival pršuta. Manifestacija ove godine slavi i mali jubilej – svoje peto izdanje. Osluškujući želje i prijedloge izlagača i posjetitelja, MFP će se po prvi put održati na najatraktivnijoj gradskoj lokaciji – drniškoj Poljani.

Među izlagačima je 30 pršutara Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Uz njih, na sajmu će izlagati i proizvođači sira, vina, meda, soparnika, domaćih slastica, suvenira i drugih proizvoda. Tijekom vikenda održat će se preko trideset različitih zabavnih, kulturnih, sportskih, gastronomskih i stručnih događanja. Vrhunac zabave očekuje se u subotu navečer, oko 21 sat, kada na scenu stupa Goran Karan i njegov bend Vagabundo. Iz programa svakako valja izdvojiti i izložbu „Povijest Drniškog pršuta“ koju priređuje Gradski Muzej Drniš.

Za poseban gastronomski doživljaj pobrinut će se Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Kaštela sa svojim delicijama. Posjetitelje će tijekom dana zabavljati Klapa Drniš, KUU Miljevci, KUD Sveti Ilija Kljaci, Tamburaški orkestar „Krsto Odak“, Gradski pjevački zbor Neuma i Frane Bilić s prijateljima, te domaće glazbene snage – Ante Skelin i Drniš Jam. Tu su i dječje radionice u organizaciji NP Krka i majstora Ivana Mlađe Tomića. Gosti Drniša moći će obići grad uz stručnu pratnju turističkih vodiča te upoznati bogatu i zanimljivu povijest ovog kraja. Kompletan program sa detaljnom satnicom događanja, možete pronaći na internetskim stranicama Udruge proizvođača Drniškog pršuta.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − četrnaest =