WhatsApp priprema važnu značajku: Oduševit će one koji razmjenjuju osjetljiv sadržaj…

Podijeli

Korisnici WhatsAppa uskoro bi mogli dobiti novu značajku koja će se posebno svidjeti onima koji su paranoični oko sadržaja koje šalju putem te aplikacije. Riječ je o funkciji koja će omogućiti ‘samouništenje’ poruka nakon određenog vremena…

Kako piše TechCrunch, najnovija testna verzija aplikacije WhatsApp sadrži značajku koja će dozvoliti korisnicima da aktiviraju automatsko ‘samouništenje’ poruka poslanih sugovornicima.

Razdoblje u kojemu se poruka ‘samouništava’, ako značajka zaživi, varirat će od pet sekundi pa do sat vremena, ovisno o odabiru samog korisnika. Nova bi značajka mogla biti od velike koristi onima koji sa prijateljima, kolegama i poznanicima putem WhatsAppa dijele osjetljive i povjerljive informacije, ili su jednostavno paranoični oko sadržaja kojeg šalju drugima.

Inače, takva opcija već postoji u aplikaciji za dopisivanje Telegram, čiji korisnici također mogu odrediti razdoblje u kojemu se poslana poruka sama briše. Spomenuta platforma tvrdi i da ne pohranjuje poruke korisnika na svoje servere, a postoje i određene restrikcije u prosljeđivanju poruke i snimanju zaslona tijekom dopisivanja, što korisnicima svakako može pružiti dodatan osjećaj sigurnosti.

Na pitanje kada će ova značajka zaživjeti iz WhatsAppa, koji broji 1,5 milijardu korisnika, nisu još dali službeni odgovor.
D.K.

Podijeli