Pogledajte nevjerojatni NBA rekord! Kako je Wesbrook srušio 47 godina stari rekord: Ovo se nisam usudio ni sanjati

Russell Westbrook srušio je 47 godina stari rekord legendarnog Oscara …Osim Westbrooka i Robertsona, u povijesti NBA lige samo su još dvojica košarkaša probila brojku od 100 "triple-doubleova" - Earvin Magic Johnson (138) i Jason Kidd (107), dok LeBronu Jamesu jedan nedostaje da uđe u klub 100...

Podijeli

 

Russell Westbrook srušio je 47 godina stari NBA rekord legendarnog Oscara Robertsona…

Danilo Gallinari je u napadu Hawksa pucao, a lopta se odbila od obruča ispod kojeg ju je uhvatio Westbrook. Bio je to njegov deseti skok na utakmici, kojim je došao do 182. triple-doublea. Novog NBA rekorda.

Westbrook je tako u 13. godini u najjačoj ligi nadmašio ono za što je Oscaru Robertsonu trebala godina više. Legendarni Big O rekord je držao gotovo pola stoljeća, još od 1974., i činio se nedostižnim.

Ipak, oborio ga je Westbrook. To je uspio na utakmici u kojoj je do kraja zabilježio 28 koševa, 13 skok i 21 asistenciju. Doista, spektakularan način za ulazak u NBA povijest.

Nakon što se prije dva dana 181. “triple-doubleom” izjednačio s Robertsonom, 32-godišnji košarkaš Washington Wizardsa nije dugo čekao na novi doseg. U dvoboju protiv Atlante koji je Washington izgubio 124:125, Russell Westbrook ostvario je 28 poena, čak 21 asistenciju i 13 skokova te izbio sam na čelo ljestvice najboljih svih vremena u NBA ligi. Do rekorda je stigao u 39. minuti utakmice kada je pod košem skupio loptu za deseti skok.

Rekord je pomalo “gorkog okusa”, budući da je Westbrook u samoj završnici susreta, 2.3 sekunde prije kraja utakmice, promašio tricu kojom bi donio slavlje Wizardsima.

Osim Westbrooka i Robertsona, u povijesti NBA lige samo su još dvojica košarkaša probila brojku od 100 “triple-doubleova” – Earvin Magic Johnson (138) i Jason Kidd (107), dok LeBronu Jamesu jedan nedostaje da uđe u klub 100.

– Već sama činjenica da sam u društvu poput Oscara, Magica, Jasona Kidda je nešto o čemu se nisam usudio ni sanjati, rekao je Westbrook.

D.J.


Podijeli