Vukovarsko-srijemska županija: 14 oboljelih, među njima pet zdravstvenih radnika…

Oprema svakodnevno stiže, a veća količina trebala bi danas stići u županiju...

Podijeli

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 867 osoba zaraženih koronavirusom, a 67 osoba je ozdravilo. Dosad je šest osoba preminulo…

U Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom je zaraženo 14 osoba, jedna osoba više nego jučer, a među njima je pet zdravstvenih radnika, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite u Vukovaru…

Predsjednik tog stožera župan Božo Galić ocijenio je suradnju s Nacionalnim stožerom vrlo dobrom, a građane odgovornima.

Pročelnik Županijskog stožera Zdravko Kelić rekao je kako je u županiji dosad testirana 151 osoba, 14 je pozitivno, a u samoizolaciji je  778 osoba. Prije nekoliko dana bilo ih je više od tisuću. Po njegovim riječima, u karanteni je sedam osoba, a izdvojene ambulante u ponedjeljak su imale 17 poziva.

Oprema svakodnevno stiže, a veća količina trebala bi danas stići u županiju. Nju ćemo podijeliti prije svega našim ustanovama, a zatim i svima onima kojima je ona potrebna da bi mogli sigurno raditi svoj posao”, najavio je Kelić.

Predstojnica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić rekla je da je među 14 oboljelih pet zdravstvenih djelatnika od kojih je troje iz primarne zdravstvene zaštite, a dvoje iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima.

“Među tih 14 oboljelih imamo osam osoba koje su raspoređene u četiri obitelji. Dakle, radi se o obiteljskim kontaktima”, istaknula je.

Kako je dodala, u vinkovačkoj bolnici trenutačno je “hospitalizirano šest osoba, među kojim je jedna s teškom kliničkom slikom, ali nije na respiratoru, dvije osobe imaju srednje tešku kliničku sliku, ali su stabilno, a tri su s lakšom kliničkom slikom”.

Po riječima Kate Krešić, na području županije u samoizolaciju je stavljeno 148 kontakata od kojih su 74 zdravstveni djelatnici, a pet osoba je zaposleno u zdravstvenim ustanovama.H

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here