Vukovarskim braniteljskim udrugama 5,8 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda…

Svrha projekata je prije svega unaprjeđenje kvalitete života posebne ciljane skupine hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz socijalne i motivacijske potpore obuhvaćene radnim, sportskim i relax terapijama te pomoć u kući....

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Vukovarske braniteljske udruge povući će 5,8 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekte koje je Razvojna agencija Vukovar (VURA) zajedno s Gradom i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata aplicirala na natječaj „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u vukovarskoj gradskoj upravi.

U sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te prijave na natječaj „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata” odobreno je 5.809.732,39 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za potrebu provođenja 3 projekta u trajanju od 24 mjeseca. Rezultat je to uspješne suradnje Razvojne agencije Vukovar d.o.o., Grada Vukovara, Savjeta za branitelje Grada Vukovara te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Svrha projekata je prije svega unaprjeđenje kvalitete života posebne ciljane skupine hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz socijalne i motivacijske potpore obuhvaćene radnim, sportskim i relax terapijama te pomoć u kući.
Projekti će omogućiti zapošljavanje 23 osobe, od toga 7 osoba izravno na vođenju i realizaciji samih projekata i to na vrijeme od dvije godine.

„Iznimno mi je zadovoljstvo predstaviti rezultate koji su plod rada i zajedništva na razini grada Vukovara. Prijavljena su i odobrena ukupno tri projekta u najvećem mogućem iznosu, što za nas čini stopostotni učinak te time čini Grad Vukovar prvim u Vukovarsko-srijemskoj županiji po iznosu bespovratnih sredstava povučenih kroz Europski socijalni fond.” rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te istaknuo kako je ovim projektima istovremeno ostvareno više ciljeva; kroz dvije godine 23 osobe je pronašlo zaposlenje, a krajnji korisnici će dobiti potrebnu pomoć.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar d.o.o. Vedrana Žilić istaknula je kako je upravo omogućavanje bolje kvalitete života kroz zajedništvo i timski rad ono što je potrebno gradu Vukovaru. Navela je kako projekti prije svega donose jednu cjelinu i zajedništvo, a osim pomaganja hrvatskim braniteljima u pogledu pomoći u kući, bit će im pružena i psihosocijalna pomoć. „U projekt će biti uključeno minimalno 155 branitelja, pri čemu će za njih 55 biti pružena pomoć u kući, dok će ostalim 100 biti pružena socijalna i motivacijska potpora.” istaknula je Žilić dodavši i suradnju s poduzetnicima s područja grada Vukovara u pogledu pribavljanja automobila, različitih strojeva i alata te sličnih potrepština potrebnih za provođenje projekata kao još jednu pozitivnu stranu.

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH” će kroz projekt Briga o hrvatskim braniteljima grada Vukovara u vrijednosti od 1.995.998,20 kuna osigurati pomoć u kući, omogućiti potrebu prijevoza liječnicima te sve slične usluge. Predsjednica Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH” Svjetlana Dželalija istaknula je veliku zahvalnost i zadovoljstvo na ovakvoj prilici pružanja pomoći sugrađanima rekavši „Svi mi koji smo ovdje, volimo svoj grad. Imamo mogućnost pomoći braniteljima i to smo naumili dobro iskoristiti jer nema ništa ljepše nego pomagati drugima.”

Motivacijska i socijalna potpora bit će pružena kroz radnu, sportsku i relax terapiju, što je obuhvaćeno projektom Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima –SIMPA ukupne vrijednosti 1.871.105,59 kuna što je pripalo Udruzi policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, dok je projekt HELP – Pomoć u kući za hrvatske branitelje grada Vukovara vrijednosti 1.942.628,60 kuna pripao Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Izvor Grad Vukovar

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 12 =