Vukovarska bolnica obilježila 160 godina postojanja…Najteže nam je bilo ’91. godine…

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i kod spomen-obilježja Ovčara položen je vijenac i zapaljene svijeće dok će navečer biti upriličena i promocija monografije "Vukovarska bolnica 1857.-1991.-2017."...

Vukovarska bolnica u Domovinskom ratu
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Svečanom akademijom na kojoj su zaslužnim delatnicima dodjeljena priznanja i nagrade, u Vukovaru je u petak obilježna 160. obljetnica djelovanja Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, koja je svoje najteže dane imala tijekom velikosrpske agresije na Vukovar 1991. kada je bila Ratna bolnica.

Najteže nam je bilo 1991. godine, mnogi su naši djelatnici tada poginuli ili se još vode kao nestali, imali smo mnogo ranjenika i to što se tada dogodilo nikada nećemo zaboraviti. Ove godine ujedno obilježavamo i 20 godina od našeg povratka u grad kada smo krenuli obnavljati ratom uništenu bolnicu i uspjeli smo je gotovo u potpunosti obnoviti i opremiti. No, ono što je najvažnije, to su ljudi, naše mlade liječnike i sestre svojim iskustvima učimo da budu dobri kao što su to bili djelatnici vukovarske bolnice 1991. godine”, kazala je ravnateljica vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac.

ravnateljica vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac.

 Dr. Bosanac bila je i ravnateljica vukovarske Ratne bolnice tijekom velikosrpske agresije na Vukovar 1991.

Dodijeljena su spomen priznanja djelatnicima Ratne bolnice Vukovar 1991. koji su i danas zaposleni u vukovarskoj bolnici kao i posebna priznanja djelatnicima bolnice za iznimna ostvarenja u radu i osobni doprinos u razvoju medicinske znanosti, a pojedincima i ustanovama zahvalnice.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i kod spomen-obilježja Ovčara položen je vijenac i zapaljene svijeće dok će navečer biti upriličena i promocija monografije “Vukovarska bolnica 1857.-1991.-2017.”

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •