VUKOVAR:FOTO- OTKRIVEN SPOMENIK KATI ŠOLJIĆ I NJENIM SINOVIMA POGINULIM U DOMOVINSKOM RATU

Naša je dužnost govoriti u ime onih kojih više nema i koji su dali svoje živote za našu slobodu. Moramo učiniti našu državu po mjeri nas koji smo preživjeli teške godine stvaranja naše domovine, ali i po mjeri onih kojih više nema...

Otkriven Spomenik Kati Šoljić i četvorici njenih poginulih sinova u Domovinskom ratu Foto-Grad Vukovar
Podijeli

Kata Šoljić simbol je patnje i junaštva u Domovinskom ratu, hrabra majka četvorice sinova koje je snašla gorka subina rata i koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske i obranu Vukovara.

Danas, u organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade i Udruge branitelja „Oluja“ Podstrana uz podršku ostalih partnera kao i Grada Vukovara svečano je otkriven spomenik kao iskaz poštovanja i suosjećanja s istinskom žrtvom obitelji Šoljić.

Otkrivanju spomenika nazočili su brojni uzvanici te visoki državni dužnosnici, među kojima i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

-ŠOKANTNO! Imamo dokaz! U Hrvatskom selu Borovo djecu u O.Š. uče da crtaju srpske zastave na simbolu obrane Vukovara…

Ispred Grada Vukovara svečanosti su nazočili gradonačelnik Ivan Penava te predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić.

-FOTO: Penava: Samo jedna stranka SDSS izbjegava Kolonu sjećanja i pravi se da 1991. Vukovar nije sravnjen sa zemljom…

U svom obraćanju nazočnima Tomislav Josić istaknuo je kako je važno isticati hrvatsko zajedništvo. “Ako mi to sada ne budemo činili, nema tko. Naša je dužnost govoriti u ime onih kojih više nema i koji su dali svoje živote za našu slobodu. Moramo učiniti našu državu po mjeri nas koji smo preživjeli teške godine stvaranja naše domovine, ali i po mjeri onih kojih više nema.“, zaključio je Josić.

-Pogledajte nikada objavljen video o brutalnom napadu Srbije, JNA i Četnika na Vukovar (1991)…

„Neka nam on bude podsjetnik na žrtvu koju su podnijele, ali i koju još žive brojne hrvatske majke.“, poruka je gradonačelnika Ivana Penave, objavio je Grad Vukovar.


Na inicijativu Braniteljske udruge Oluja iz Podstrane i Udruge veterana 4. gardijske brigade, realizirala se izgradnja spomenika Kati Šoljić te njenim sinovima u Gradu Vukovaru. Uistinu mi je velika čast što sam mogao biti dio ovoga projekta te svojim znanjem dati doprinos.

I dok je srca, bit će i Kroacije, napisao je Zvonimir Čondić

Foto-facebook –Zvonimir Čondić

Foto-facebook –Zvonimir Čondić

VEZANE VIJESTI

U mom rodnom mistu Cisti Velikoj mladež u zaseoku Mandarići svake godine u osvit dana sjećanja na žrtve Vukovara vatrenim kuglama na brdu Velike Stine ispisuje naziv grada mučenika u čast svim nevinim žrtvama velikosrpskih orgija nad hrvatskom sirotinjom.
Tako je bilo i večeras.
Bravo sokolovi.
Neka vas čuva dragi Bog.
Cista Velika – 17.11.2022.

Napisao je-Ante Mandarić

Pogledajte nikada objavljen video o brutalnom napadu Srbije, JNA i Četnika na Vukovar (1991)…


Podijeli