VUKOVAR: Spomenik Francuzu koji je dao život za Hrvatsku zaliven crvenom bojom…“Prijetilo se našim dečkima noževima i pištoljima, a sin ‘milicajca’ je oštetio bistu Jeana-Michela Nicoliera”

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

HSP je u nedjelju  zatražio hitnu istragu zbog skrnavljenja  spomenika u Vukovaru HOS-ovcu i dragovoljcu iz Francuske Jeanu Michelu Nicolieru, kojeg je pod okriljem noći netko zalio crvenom bojom…

Taj čin najoštrije osuđujemo, a obzirom da je područje spomenika pod video nadzorom tražimo hitnu istragu, pronalaženje počinitelja i najstrože kažnjavanje, poručuje HSP u priopćenju.

Drže i kako je to “već poznati rukopis koji dovodi u sumnju kako se radi o organiziranoj djelatnosti po cijeloj Hrvatskoj” te napominju da hrvatska policija do sada nije pronašla ni jednog počinitelja.

Nakon skrnavljenja spomenika HOS-a u Splitu, spomenika Miri Barešiću u Dragama, Velimiru Đereku – Sokolu u Vukovaru, uništavanju grafita posvećenih Domovinskom ratu, oskrnavljen je i  spomenik  HOS-ovcu Jean Michelu Nicolieru u Vukovaru podignut u ime čovjeka koji je iz Francuske došao braniti Hrvatsku i Vukovar, čovjeka koji je do zadnjeg dana ostao u Vukovaru i koji je hladnokrvno likvidiran na Ovčari, ističu HSP-ovci.

Tim činom mrzitelji svega što je Hrvatima sveto ponovno su pucali na sve naše žrtve u herojskom gradu Vukovaru, ponovno su pucali na hrvatske branitelje i civile likvidirane na Ovčari.  Stava smo da ne bi bilo dobro da ratni prijatelji Jean Michel Nicoliera  traže počinitelje, poručuju iz HSP-a.

Na sve se očitovao i HOS-ovac Damir Markuš-Kutina na svom facebook profilu

Damir Markuš – Kutina poznati je dragovoljac Domovinskog rata, HOS-ovac  koji je branio Vukovar -oglasio se na svom facebooku te ustvrdio pozadinu nedavnih događaja u Vukovaru…

Na svom Facebooku se osvrnuo na hrvatskoj javnosti nepoznate događaje koji se događaju Hrvatima u Vukovaru, pa i “prijetnjama pištoljima i noževima” o čemu Markuš piše na svojoj Facebook objavi. To je povezao s nedavnim navijačkim obračunom BBB-a i navijača srpskih klubova iz Vukovara koji je dio medija na prvu htio prikazati kao napad na Srbe, ali Markuš tvrdi da je pozadina svega posve drugačija.

Objava;

Upravo sada je počela dolazna radnja prvog ispitivanja ekipi koja se potukla u Vukovaru neki dan, nakon pogreba Siniše Mataije Ramba. Ajmo malo reći o tome više. Prvo, ekipa s kojom je bila tučnjava je jako dobro poznata u Vukovaru. Može se reči početnik, ne još četnik, koji je i prije prijetio našima preko navijačkih srpskih klubova čiji je i sam član. Nošenje noževa, pa prijetnja pištoljem na naše dečke u Vukovaru, to se podosta događalo, a ponešto od toga je i bilo u medijima. Tu mu je pomagao i otac, koji znamo gdje i danas radi, ”sigurnost i povjerenje”, a nekad bilo milicajac. Samo kod nas moguće. Sada ta ekipa, baš na dan pogreba Hrvatskog branitelja u centru grada, gdje su i prostorije BBB-a slučajno naišla? Moš’ mislit. I došlo je do onoga što su i tražili, ili su htjeli nešto pa nisu očekivali da je i ekipa spremna na to bila.

Sjećate se kada je bista Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru crvenom bojom prelivena? Kasnije se saznalo, ne sjećam se koliko je i da li je bilo to u medijima, ali saznalo se, da je to bio sin bivšeg milicajca koji je sada u Hrvatskoj policiji. Nikad se nije saznalo da li je i kako je kažnjen za to. Pofarbano mjesto je bilo na onom dijelu glave gdje su svjedoci rekli da je Jean ubijen metkom u glavu, na tom dijelu. Jel mu to tata rekao?

Sada je hajka na dečke koji su bili prisiljeni braniti svoj grad i Hrvatsku, krivi način, ne znam, prosudite sami, ali se stavite malo u grad Vukovar gdje, da, šeču zlikovci koji su ubijali, silovali, palili, a neki rade u ”sigurnosti i povjerenju”. Samo kod nas moguće. Hrvatska policija čuva, zamislite, čuva četnički spomenik (više njih) u Borovu selu, istog onog koji je ubijao Hrvatske policajce 2.5 u Borovom selu. A takvih po Hrvatskoj spomenika ima puno. Samo kod nas moguće. Neki dan u jednom kvartu u Zagrebu je bila stavljena između ostalih i zastava hosa, dečki igrali nogomet. Došla policija i 15-tak interventnih policajaca? Popisali ih, a zastava je prije toga dala petama vjetra, nisu je stigli uzet. Samo kod nas moguće.

Tko krši zakon? Po čijem diktatu? Naravno, baš to što zabranjujete, nezakonito, će vam biti vraćeno i te kako. Kome je to u interesu? Ne znam, samo znam da ste nas uspijeli ”mobilizirati”. Ako spavate mirno, nemojte, nemate razloga.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 11 =