VUKOVAR; Podno Vukovarskog vodotornja danas su četvorica umirovljenih hrvatskih branitelja krenuli na put dugačak 960 kilometara

Organizator ovoga projekta je Klub varaždinskih branitelja 1991.-1995., a isti se odvija pod nazivom „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“...

Podijeli

VUKOVAR, Podno Vukovarskog vodotornja danas su četvorica umirovljenih hrvatskih branitelja (Božidar Sambolec, Krasnodar Špoljarić, Miljenko Varga i Nenad Kamenar) krenula na put pješice do Komarne gdje je cilj 26. srpnja kada će i službeno biti za promet otvoren Pelješki most.

Put je dugačak 960 kilometara i tijekom njega će četvorica branitelja proći kroz 13 županija i 30-ak gradova. Organizator ovoga projekta je Klub varaždinskih branitelja 1991.-1995., a isti se odvija pod nazivom „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“. Kako je istaknuto oni i na ovaj način žele povezati Hrvatsku kako će Hrvatska biti povezana od 26. srpnja kada Pelješki most bude otvoren.

Simbolično povezivanje istoka i juga Hrvatske

Projekt “Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” organizira vodstvo Kluba na čelu s predsjednikom i voditeljem Vladimirom Leskovarom koji je istaknuo da su se članovi Kluba za ovu akciju pripremali nekoliko mjeseci. On kaže kako je svrha ovoga projekta “simbolika povezivanja istoka i juga”:

“Također, Varaždinci su bili te 1991. na svim linijama fronta u obrani Republike Hrvatske i ovo je naša akcija. Ako smo se znali organizirati u ratu, organizirat ćemo se i sad i odraditi to svima na ponos”, rekao je Leskovar.

Dan prije gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je domaćin Klubu varaždinskih branitelja koji imaju namjeru na poseban način povezati hrvatski istok i jug!

Naime, akcijom “Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” Klub varaždinskih branitelja je sutradan, podno Vukovarskog vodotornja krenuo pješke na put dug 960 kilometara, od Vukovara do Komarne, a kako bi obilježili puštanje u promet Pelješkog mosta koje je najavljeno za 26. srpnja.

U tom vremenu proći će kroz 13 županija i 30 gradova i općina te povezati Hrvatsku, jednako kako su to i 1991. godine činili na svim linijama fronta u obrani naše domovine.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom čestitao im je na hvale vrijednoj ideji, zahvalio na svemu što čine za našu domovinu i zaželio sretan put!

M.M.


Podijeli