VUKOVAR: OBILJEŽENA 27. GODIŠNJICA STRADAVANJA SAJMIŠTA…27 godina poslije ne zna se za još oko 300 nestalih osoba…

27 godina poslije ne zna se za još oko 300 nestalih osoba s područja naše županije, a oni koji su činili ova zvjerstva još uvijek nisu osuđeni. I dan danas hrvatsko pravosuđe nije smoglo snage i načina kako da ih privede pred lice pravde i to je ono što najviše boli...

Foto-Facebook-Živote su izgubila četiri zapovjednika, a uslijedila su masovna ubojstva civila i silovanja žena.
Podijeli

Započela je tužna vukovarska jesen. U sljedeća dva mjeseca gotovo svakodnevno obilježavat ćemo tragične obljetnice u Vukovaru i okolnim mjestima.

U organizaciji Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta obilježena je 27. godišnjica stradanja gradske četvrti Sajmište.

Na Sajmištu su se vodile najteže borbe, u kojima su naši branitelji bili svega nekoliko desetaka metara udaljeni od neprijateljskih paravojnih postrojbi. Živote su izgubila četiri zapovjednika, a uslijedila su masovna ubojstva civila i silovanja žena.

27 godina poslije ne zna se za još oko 300 nestalih osoba s područja naše županije, a oni koji su činili ova zvjerstva još uvijek nisu osuđeni. I dan danas hrvatsko pravosuđe nije smoglo snage i načina kako da ih privede pred lice pravde i to je ono što najviše boli.

Zajedničkim snagama moramo potaknuti institucije da se uhvate u koštac s tim najvećim problemom koji je ostao iz Domovinskoga rata, napisao je Ivan Penava na svom Facebooku…

T.H.


Podijeli

Comments are closed.