Vučić u New Yorku: Na Hrvatsku “nije” izvršena velikosrpska agresija…Kako će na ovu notornu laž reagirati hrvatski državni vrh?

Kako bi se moralo govoriti? Da nije bila velikosrpska agresija nego obrana Srba na svim prostorima gdje oni žive ili su živjeli?...

andrej-plenkovic-aleksandar-vucic-kolinda-grabar-kitarovic
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Vučiću, ako nije bila agresija, što je to onda bilo?

Istina je. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji trenutačno boravi u New Yorku, potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz „velikosrpska agresija“. Također je rekao da je od nje tražio i bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj – prenosi beogradski Tanjug.

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog tajnika Mikea Pompea održan je u utorak u New Yorku. Foto -twitter

Ako bi Hrvati prihvatili ovu suludu zamolbu srpskog predsjednika onda bi  tijekom vremena srpska i ina agresija i okupacija Hrvatske i BiH totalno izblijedila, nevine žrtve i  četnička kama postali bi jedno te isto, što bi drugim riječima značilo da Srbi nisu napali Hrvate, BiH, Sloveniju, pa ni Kosovo.

Kako bi se moralo govoriti? Da nije bila velikosrpska agresija nego obrana Srba na svim prostorima gdje oni žive ili su živjeli?

Vučiću, bolje bi bilo da ste zatražili oprost zbog svega zla koji ste nanijeli hrvatskom narodu, da nam otkrijete gdje su nestali Hrvati iz Domovinskoga rata, kad ćete vratiti opljačkano i na kraju krajeva platiti ratnu štetu?

Velikosrpska agresija je naziv koji objedinjuje Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini, koji su se istovremeno odvijali  na integriranom bojištu.

Teritorij Srbije ostao je pošteđen od ratnih djelovanja sve do početka kosovskog rata i bombardiranja Srbije od NATO saveza 1999. godine.

Predsjednik Srbije je također izjavio da je od hrvatske predsjednice  zatražio „drugačiji odnos prema srpskom življu“, da „ljudi trebaju dobiti struju, vodu…“.

Pa, u Hrvatskoj srpska manjina pretežno živi bolje od dijela Hrvata. Pogledajte samo Srbina po zanimanju Milorada Pupovca i njegove „pomozbog“ junake. Taj nema što nema. Hrvatska ga bogato plaća, a on gdje god može pljuje i bljuje po Hrvatima, i iznosi laži i klevete svako malo i u Beogradu.

S druge pak strane, kako žive (loše) Hrvati diljem Srbije?

Kako mi imamo Pupovca u parlamentu, tako oni u svojem imaju Šešelja.

Sramno da sramnije ne može biti.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog tajnika Mikea Pompea održan je u utorak u New Yorku. 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + dvanaest =