VRLIKA-Iz trezora su nestali milijuni, policija traži djelatnika banke?…

Iz trezora OTP banke u Vrlici nestao je novac. Navodno je riječ o milijunima. U policiji šturo kažu da provode istragu zbog pronevjere te da im osumnjičenik nije dostupan. O iznosu ne žele govoriti...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Uspavano mjesto u Dalmatinskoj zagori početkom tjedna razbudila je vijest o djelatniku banke koji je navodno nestao s novcem i kod kojeg je u utorak policija obavljala izvide. Njegovo ime i prezime zna većina mještana, a vijest o policijskom kombiju koji već dva dana dežura ispred njegove kuće predmet je rasprava u kafićima…

“E ovako vi napišite, on je naša vrlička legenda. Šta mu je došlo u glavu, a tko će to znati”, priča se po Vrlici o bankaru za kojeg se sumnja da je pronevjerio milijune.

“Prošli mjesec je svim klijentima banke došla obavijest da se naša poslovnica u Vrlici zatvara 15. studenog i da onaj tko želi prebaci račun u drugu banku ili nastavi dolaziti kod njih, ali u Sinj. U ponedjeljak su ljudi, naši umirovljenici, otišli u banku po mirovine, a novca nema. Možete misliti, čeka se red, kao i uvijek. Pa im veli ova djelatnica na šalteru, pao sustav. Ma da, pao sustav. I prošli tjedan im je tobože padao sustav. Nestale pare, eto što je bilo. A cijelo mjesto zna šta je. I sad ja moram mater vozit u Sinj po mirovinu od 1500 kuna, a potrošit 100 kuna goriva”, pričaju u Vrlici.

Ovo nije prvi slučaj da zaposlenike banaka sumnjiče za pronevjeru. Riječka policija u kolovozu je uhitila ženu (62) iz Vrbovskog zbog sumnje da je kao službenica banke počinila financijske malverzacije kojima se okoristila za oko 1,7 milijuna kuna. Navodno je tijekom čak 14 godina oštetila 19 klijenata Erste & Steiermärkische banke.

U travnju je policija u Metkoviću uhitila troje djelatnika Raiffeisen banke, između ostalog direktora i voditeljicu poslovnice, koji su od početka 2016. do 9. travnja ove godine pronevjerili više od pet milijuna kuna, pišu 24 sata.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest − devet =