VRIJEME JE: ODNOS MEDIJA I BRANITELJA – RAT NAKON RATA…

Vrijeme je se branitelji trgnu i da svi u svojim sredinama vrše pritisak na vođe braniteljske scene da se o ovom problemu DISKUTIRA i RAZGOVARA!...

SVE HRVATSKE RATNE ZASTAVE ZAJEDNO U SVEČANOM POSTROJU I MIMOHODU...
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatsko društvo, svi znamo, vidimo i osjećamo, podijeljeno je na dvije struje različitih svjetonazora, „lijevo“ i „desno“. Ta podijeljenost ima svoju genezu, pravila igre i igrače. Ako znamo da „ljevici“ pripadaju socijalisti, bivši nereformirani komunisti, neoliberali, borci za socijalnu pravdu koji okupljaju LGBTQ…, feminističke ili komunističke aktiviste, globalisti i zagovornici EU idiotarije, „uvoznici“ emigranata i ostali nametljivci i neradnici koji sisaju državni proračun, onda znamo da mi branitelji pripadamo „desno“. Ne „desno“ kakvim ga nastoji prikazati skupina koju sam nabrojio već „desno“ kao konzervativno i pozitivno, kao svjetonazor u kojemu su stvari vrlo jasno posložene, Bog, obitelj i domovina. Naročito ne „desno“ kakvim ga svi glavni mediji u Hrvatskoj nastoje prikazati, a koji su po mom skromnom mišljenju potpuno „lijevo“ i najznačajniji su alat u djelovanju nazadne ljevice. Bolno nazadne, bez obzira što oni za sebe vole misliti da su progresivni, moralno i intelektualno superiorni „desnici“. Dakle, što se nas branitelja tiče, mediji su naši svjetonazorski neprijatelji i to je jako vidljivo u nastupima perjanica ovog segmenta društva i na prste jedne ruke možemo nabrojati novinare koji zastupaju našu stranu bezuvjetno i uvijek.Mediji su jedan od „igrača“ ljevice.

Kako pravila igre nalažu izvršavanje određenih zadaća s određenim ciljem vrlo je lako svrstati igrače u timove. Stranke ili pojedinci koji se zalažu za npr. nekontrolirani uvoz pola Afrike u EU, Istanbulsku Konvenciju, HNS-ov kurikul ili uporabu OS po nalogu EU idiota, puštanju Monsanto-a u Slavoniju, neproglašavanju ZERP-a i sl., igraju za „lijevi“ tim. Njihov krajnji cilj je globalizacija i državna kontrola svakog aspekta života. Njihov krajnji cilj je jedna vlada, jedna vjera, jedna valuta i nema državnih granica. Iz nastupa sadašnjeg Pape u posljednje vrijeme npr., dade se primijetiti ovo o čemu govorim i kada je Vatikan u pitanju. Uostalom, kada je u pitanju migrantska kriza Dalaj Lama je taj koji govori pametne i logične stvari. Ovime sam htio postaviti branitelje u kontekst političkih zbivanja posljednjih godina u kojemu smo mi zaštitnici konzervativnih vrijednosti kao što su vjera u Boga, obitelji kao čvrstog i glavnog temelja stabilnog društva, slobode i suverenosti Hrvatske u svojim granicama i kršćanske solidarnosti i pravde. Branitelji kao skupina, kad su nas već smjestili u „populaciju“, pripada „desno“, a iz toga je jasno da svaki onaj tko se u ime branitelja predstavlja i koji je na račun branitelja u nekoj ulozi u društvu, dužan zastupati naše stavove ili odstupiti i baviti se nečim drugim!

Načini na kojima se lomi duh branitelja i onoga što oni predstavljaju su brojni, ali djelovanje medija je najbolnije jer je najvidljivije i sveprisutno 24/7. Mediji su dio izvršne scene bolesne politike i njihova zadaća je progurati zamisli idiota koji upravljaju, ali samo ako su to„ljevičarske“ zamisli. Usput od nas prave budale. Gadljivo je više gledati nametanje ideologije s malih ekrana i ciljano i bezobrazno javno „demoliranje“ bilo koga drugačijeg mišljenja i ciljano namještanje pojedinaca i njihove agende u medijima. Isto tako je gadljivo više ignoriranje naših stvarnih problema u medijima, izbjegavanje dijaloga i debata s braniteljima, izbjegavanje na stotine pravednih i angažiranih branitelja i njihovih stavova i razmišljanja. Primjera za to je bezbroj, ali ja ću spomenuti samo one koji pretendiraju ili glume da su na našoj strani poput emisije „Veterani mira“ HRT-a koju bi trebao uređivati branitelj i u kojoj bi branitelj trebao biti voditelj ili poput redakcije rubrike „domovina“ u Dnevnom u kojoj ne sjedi niti jedan branitelj koji piše i koja selektivno prenosi stvari koje branitelji pišu ili poput npr. portala Direktno ili Kamenjar-a koji uopće nemaju rubrike „branitelji pišu“ i koji također vrlo selektivno prenose stvari koje mi objavljujemo i koji predugo ignoriraju ekipu koja ne piše u skladu sa „stranačkom stegom“ i sl.

Mediji te mogu proslaviti ili uništiti, to je poznato. Stavimo to u braniteljski kontekst i sjetimo se Crnoje i njegovih muka i sjetimo se medija u to doba, a pogledajmo te iste medije u slučaju Đakića. Crnoja je bio „desni“ kandidat koji ne paše ljevici, a Đakić je „desni“ kandidat koji joj paše, branitelji Crnoju podržavaju, a Đakića ne (tu ne računam interesnu skupinu okupljenu oko njega). Sjetimo se ponovo kako su mediji odradili Crnoju, a kako odrađuju Đakića!

Količina tekstova i nastupa u glavnim medijima usmjerenih protiv branitelja, Domovinskog rata, uloge branitelja u društvu i vremenima stvaranja moderne Hrvatske države, socijalnom statusu i sl. je tolika da postaje apsurd i to je dobro. Jedino pretjerivanjem mogu otkriti svoje namjere, a mediji u Hrvatskoj su pretjerali u odnosu na nas branitelje i to debelo! Medijski prostor Hrvatske, a i EU, zagađen je „ljevičarskom“ neomarxističkom ideologijom i ne vidi se skori izlaz iz te situacije obzirom da ne postoji konzervativni televizijski kanal na kojemu možemo čuti drugu stranu kao npr. FOX kanal u Americi. Emisije poput Bujice ili podcast Velebit na Youtube-u nisu dovoljni.

Nama braniteljima potrebno je ujedinjenje prije svih ostalih jer smo mi jedna od tih rijetkih skupina ili kasti, kad su stvari već tako posložene, u kojoj je sadržana većina vrijednosti potrebnih da društvo napreduje i to nam nije poklonjeno, to nam je putem usađeno. A naš put nije bio lagan i sigurno je bio nemjerljivo teži od pripadnika kaste – mediji ili bilo koje druge. Našim ujedinjenjem znatno bi se smanjio i njihov uticaj, a posljedično i utjecaj bolesne politike, oni to ne žele i stoga bježe od te inicijative kao vrag od tamjana.

Vrijeme je se branitelji trgnu i da svi u svojim sredinama vrše pritisak na vođe braniteljske scene da se o ovom problemu DISKUTIRA i RAZGOVARA! Ne putem Facebooka i virtualno – već uživo u prostorijama udruga kad su nam već mediji nedostupni. A ako se ujedinimo imat ćemo svoje medije! Vrijeme je da se članstvo tih udruga konsolidira i zahtijeva od svojih predstavnika određeno ponašanje umjesto da se sklanjaju i viđaju jedino na posljednjim ispraćajima suboraca. Na kraju i to je „povlastica“ pripadanja kasti – branitelj, prosječni životni vijek od 49-50 godina. Vrijeme nam se ujediniti dok nas još ima, jer neće proći puno vremena prije nego li nas bude jedva za napunit Lisinski a pri tom ne mislim na ekipu koja je punila Lisinskog u predizborna vremena.

Mediji su neprijatelj, isključite TV!

Željko Petko, pukovnik u miru


Vezane vijesti;

ZAJEDNICE HRVATSKIH BRANITELJA iznijeli istinu i dali veliku potporu trojici hrvatskih vojnika o kojima su mediji površno i krivo izvjestili…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

  1. Savrsen osvrt o utjecaju medija u svjetlu neoliberalnih mijenjanja covjekove svijesti i zivota. Udruge su produzene ruke te politike koja ih i financira ostacima kolaca. Udruge moraju mijenjati svoh razlog postojanja i prilagoditi se nacinu isticanja svojih interesa. Pitanje je tko je od glavnih ljudi udruga spreman na to kad je ovisan od vlasti. Mnogo pitanja malo odgovora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam + 1 =