Vojni ordinarij mons. Bogdan podržao ministra Damira Krstičevića…Kako se moglo dogodili da nam povijest Domovinskog rata i stvaranja samostalne hrvatske države pišu i interpretiraju oni koji nisu prstom makli za obranu domovine…

Rat nam je bio nametnut! Iz njega smo izišli s mnogo žrtava ali kao pobjednici...

Foto-Braniteljski portal
Podijeli

Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u subotu je služeći misu u kapeli sv. Križa na Dračevcu u povodu 27. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade u propovijedi stao u obranu ministra obrane Damira Krstičevića koji je nedavno u Srbiji proglašen nepoželjnim, ali i upitao kako se moglo dogoditi da u miru gubimo poštovanje prema žrtvi branitelja i Domovinskom ratu.

“Gospodine ministre obrane, ovo je trenutak kada Vam s ovog svetog mjesta javno želimo izraziti podršku. S Vama smo bili u ratu s Vama smo i u miru”, rekao je u propovijedi Bogdan obraćajući se ministru Krstičeviću koji je sudjelovao na misnom slavlju u Dračevcu.

Mons. Bogdan je istaknuo da se danas pitamo kako se moglo dogoditi da u miru gubimo poštovanje prema žrtvi branitelja i Domovinskom ratu.

Kako se moglo dogodili da dopustimo da nam povijest Domovinskog rata i stvaranja samostalne hrvatske države pišu i interpretiraju oni koji nisu prstom makli za obranu domovine, oni koji nam uporno nameću tezu da je kod nas bio građanski rat, a izbjegavaju reći pravu istinu da je riječ o teškoj agresiji na samostalnu hrvatsku državu, na njezin suverenitet, na plebiscitarnu odluku jednog naroda da živi samostalno u svojoj državi. Jesu li autori tih uradaka u dosluhu i rade li sinkronizirano zajedno s poraženim snagama i onima koji nam ministra obrane proglašavaju persona non grata, samo zato što je stao na branik svoje domovine, u ratu ali i u miru!? “, upitao je mons. Bogdan.

Ocijenio je da smo “ovih dana svjesniji još više da nepravedna posezanja za našom Domovinom nisu nestala”. Naglasio je kako je u srcu svih hrvatskih branitelja osnovna pokretačka snaga bila “istinska ljubav prema svome domu, narodu i domovini”.

Rat nam je bio nametnut! Iz njega smo izišli s mnogo žrtava ali kao pobjednici. U obranu Domovine uloženo je puno ljubavi, žrtve, idealizma, molitve, zajedništva”, poručio je mons. Bogdan. Na misi u kapeli sv. Križa na Dračevcu nazočili su, između ostalih, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te saborski zastupnik Petar Škorić, koji je na današnjim svečanostima obilježavanja 27. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade nazočio u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.H

T.H.


Podijeli