‘VJEROVAO SAM DA MOŽEMO PUNO’ ‘DOSTA MI JE SREBRA, MI SMO OVDJE DOŠLI PO ZLATO!’ Hrvati oduševljeni i prepuni samopouzdanja poslije velike pobjede nad najvećim rivalima Srbima

"Kad imate vjeru, a ja sam je imao, onda je puno lakše. Ne govorim prazne rečenice već sam vjerovao na temelju našeg rada i stava. Eto, došao je taj dan kad smo ih skinuli. Nakon utamkice u Riju, znali smo da moramo obraniti Mandića i Filipovića...

Luka Lončar
Luka Lončar
Podijeli

Hrvatska je u fantastičnoj borbenoj utakmici svladala Srbiju 12:11 nakon čak sedam godina i izborila finale Svjetskog prvenstva.

“Kad imate vjeru, a ja sam je imao, onda je puno lakše. Ne govorim prazne rečenice već sam vjerovao na temelju našeg rada i stava. Eto, došao je taj dan kad smo ih skinuli. Nakon utamkice u Riju, znali smo da moramo obraniti Mandića i Filipovića. Srbija je fantastična ekipa, ali naš mali je odlično branio”, rekao je smireni izbornik Ivica Tucak pa nastavio u odlučnom i pobjedničkom tonu:

“Došli smo ovdje po zlato. Dosta mi je srebra, vjerujte mi! Mađari su izvanredni i domaćini su, ali bit će na njima pritisak, a ne na nama.”

 “Fantastična utakmica. Eto pokazali smo veliko zajedništvo i zasluženo pobijedili. Pokazali smo karakter i nismo im dopustili da se odvoje kao u nekim prijašnjim utakmicama. Oni su kasnije počeli padati i to smo iskoristili”, dodao je Luka Lončar.

Podijeli