VIJEST S POLJUDA: Lukša Jakobušić je novi predsjednik Hajduka!

Jakobušić je bio predsjednik VK Jug u razdoblju od 2013. do 2017. godine, a u tom razdoblju klub je osvojio pet trofeja u jednoj sezoni što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi...

Podijeli

Hrvatski nogometni velikan Hajduk dobio je novog predsjednika, a to je Lukša Jakobušić, objavio je splitski klub…

Jakobušić će na mjestu predsjednika Uprave HNK Hajduka naslijediti Marina Brbića koji je podnio ostavku nakon što Hajduk prošle sezone nije izborio kvalifikacije Lige prvaka.

Jakobušić je od 16. svibnja do 4. studenoga 2019. godine obnašao funkciju dopredsjednika, a ostavku je podnio iz osobnih razloga.

Što se aktualne situacije tiče, Marin Brbić je podnio ostavku 13. srpnja nove godine, ali imao je podršku Nadzornog odbora, da bi 22. srpnja objavio definitivan odlazak pod naslovom ‘Ponižavajući je način na koji mi je udruga Naš Hajduk nizglasala nepovjerenje’.

Natječaj za novog predsjednika  je raspisan 17. kolovoza, ali očito se na njega nije prijavio nitko tko je po mišljenju Nadzornog odbora bio pravi odabir za tu funkciju.

Mnogi su još ranije priželjkivali Jakobušićev povratak jer se radi o osobi koja ima izrazite liderske sposobnosti, a nadzornici su dobro poznavali njegove kvalitete, no tek nakon razgovora s kandidatima s natječaja su odlučili da za Hajduk nema boljega od Lukše.

Uglavnom – Lukša Jakobušić je novi Hajdukov predsjednik, a vijest je objavio i službeni Hajduk:

‘Lukša Jakobušić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk, rođen u Dubrovniku 1976. godine, poduzetnik je s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru i uspješan sportski djelatnik. Trenutno pohađa diplomski studiji Sportskog menadžmenta pri Aspiri, a završio je EMBA na Cotrugli Business School.

Jakobušić je bio predsjednik VK Jug u razdoblju od 2013. do 2017. godine, a u tom razdoblju klub je osvojio pet trofeja u jednoj sezoni što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti. Lukša Jakobušić obavljao je funkciju dopredsjednika HNK Hajduk od svibnja do studenog 2019. godine, donosi dalmatinskiportal. 

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here