Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Tijekom službenog posjeta republici Srbiji, dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula prisustvovao je i Festivalu trube u Guči, piše portal Fiuman.

Tom je prilikom dao izjavu za medije koja je, kako navodi ovaj portal, iznenadila sve okupljene, ali i sve stanovnike Vrbovskog i Gomirja.

Dožupan Mamula je rekao da je iz srpskog mjesta koje se nalazi u Hrvatskoj!

“Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotara iz Primorsko goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, u Republici Hrvatskoj.”

Zbog sporne i po Ustavu RH kažnjive izjave, dožupana Mamulu je na sjednici Županijske skupštine prozvao HDZ-ov Lovorko Gržac, no Mamula se branio da nije dao takvu izjavu.

U laži su kratke noge! Pokušao se pravdati, ali snimak je neumoljiv.

“Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao ‘ajmo reći Republika Hrvatska’, “uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljanin”, pokušao se opravdavati Mamula.

POGLEDAJTE VIDEO GDJE SE JASNO ČUJE ŠTO JE MAMULA REKAO

Gržac je na HDZ-ovoj konferenciji za novinare pustio videosnimku Mamuline izjave u kojoj se čuje da govori onako kako je Gržac na Županijskoj skupštini i upozorio te je zatražio da Mamula obrazloži tu svoju izjavu, da odgovori je li Gomirje srpsko ili hrvatsko selo, zbog čega upotrebljava sintagmu ‘ajmo reći’ prije naziva Republike Hrvatske te da se ispriča ako utvrdi da je izjava bila nespretno sročena.

No, kako bi bilo da se odmah nije skočio SDP-ov Marko Mataja Mafrici koji je komentirao slučaj pokušavajući opravdati Mamulu rekavši da HDZ ‘potpiruje vatru maliciozno interpretirajući Mamulinu izjavu’.

Ustvrdio je kako je ‘svakome tko nije maliciozan jasno da se izraz ‘ajmo reći’ odnosi na prvi dio rečenice’ i, kako je rekao, na dio o Gomirju kao najzapadnijemu srpskom selu.

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

10 KOMENTARI

 1. Selo odakle ovakvi četnik dolazi( Gomirje) desetljećima je poznato svakom normalnom i poštenom Hrvatu i Hrvatskom državljanu kao pro ekstremno i četničko gnijezdo
  Trbovića, Mamula…. ( porijeklo admirala JRM MAMULE i ostalih a i gđa Danijela tkz novinarka je iz tog kokošinjca) koje je bilo sa druge strane u sto postotnom šta djelom šta likom šta sa puškom
  Prema tome ?
  Čemu čuđenje ?
  Mi jesmo Hrvati ali GLUPI NISMO
  GLUPA JE NAŠA POLITIČKA VRHUŠKA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − četiri =