(VIDEO)TOLUŠIĆU I KUŠČEVIĆU “SUPER KO I UVIJEK”Smijenjeni ministar i zastupnik bez imuniteta: Kuščević ušao u saborski Odbor za zakonodavstvo

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo..I TOLUŠIĆU NOVA ULOGA...

Podijeli

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove odlučio je u petak poslati pismo klubovima zastupnika sa zahtjevom da mu do 15. listopada predlože kandidate za viceguverenera Hrvatske narodne banke (HNB) s obzirom na to da 25. listopada istječe šestogodišnji mandat Nevenu Barbaroši, donosi dnevnik.hr…VIDEO.OVDJE…

Guvernera, zamjenika i viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i na osnovi mišljenja saborskog Odbora za financije i državni proračun.

Neven Barbaroša, kojeg je Sabor viceguvernerom imenovao 25. listopada 2013., u HNB-u koordinira poslove iz područja Sektora platnog prometa.

HNB ima šest viceguvernera, Sabor je ljetos drugi šestogodišni viceguvernerski manadat povjerio Michaelu Faulendu i Bojanu Frasu.

Nakon ljetošnje rekonstrukcije Vlade, odnosno povratka nekih ministara u zastupničke klupe te odlaska nekih zastupnika u izvršnu vlast, Odbor je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela.

Kuščević u Odboru za zakonodavstvo

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe te članom Odbora za poljoprivredu.
Vesnu Bedeković, koja je postala ministrica za demografiju na mjestu predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, zamijenit će Irena Vukasnović Petrijevčanin (HDZ).Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo.

“Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo”, konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU).

Odluke Odbora treba potvrditi Hrvatski sabor,donosi dnevnik.hr…VIDEO.OVDJE…

D.K.


Podijeli