(VIDEO)”SPROVOD KAKAV SVIJET NE PAMTI” – ADIÓS DIEGO! MARADONA POKOPAN UZ NEVIĐENE MJERE, ISPRATILI GA LEGENDARNI ASOVI, DJEVOJCI ULAZ – ZABRANJEN

U uskom krugu ljudi na groblju Bella Vista Jardim obavljen je pogreb Diega Armanda Maradone...

Podijeli

Kasno sinoć po hrvatskom vremenu, u noći s četvrtka na petak pokopan je jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Diego Armando Maradona je nešto više od jednog dana nakon što je preminuo i sahranjen na svom posljednjem počivalištu, u obiteljskoj grobnici na groblju Bella Vista Jardim u Buenos Airesu…

 

image

Ispred predsjedničke palače stvorio se kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova! Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-tak osoba.
image

image
image

Pogreb je, prema informacijama argentinskih medija počeo oko 1.30 po argentinskom vremenu, što znači, odmah nakon dolaska na groblje. Vlasti su očito željele primiriti histeriju i što brže vratiti stanje donekle u normalu. Pogrebu je zato i po željama najbližih, prisustvovao uzak krug ljudi, najbliži Maradonini rođaci i prijatelji. Bila je ondje i bivša supruga Claudia Villafane, uz kćerke Dalmu Gianninu. Zadnjoj partnerici, Rocio Olivi, ulaz nije bio dopušten.
image

Maradona i Rocio

No, Villafane nije bila jedina bivša Maradonina supruga koja je došla, budući da je ondje bila i Veronica Ojeda, i to s Diegom Fernandom, Maradoninim najmlađim sinom. Došao bi i stariji, Diego Jr., ali nije mogao napustiti Napulj zbog pozitivnog testa na koronavirus.

image

Na pogrebu su bile i legende argentinskog nogometa, ponajprije svjetski nogometni prvaci iz 1986. godine poput Oscara Ruggerija, Oscara Garrea, Ricarda Giustija, Jorgea Burruchage, Sergia Batiste i Luisa Islasa. Od ostalih, viđeni su Luis Tevez Martin Palermo.
image

Navijači su, odnosno oni koji su htjeli prisustvovati posljednjem pozdravu Maradoni, došli ispred groblja Bella Vista, pa izazvali još jedan incident, bacajući ogradu koju su postavili policajci. Oko tisuću pripadnika snaga reda čuvalo je organizaciju pogreba, a groblje su nadlijetali dronovi kako bi se osigurala lokacija i spriječili veći incidenti.

Oproštaj kakav svijet nije vidio, eksplozija emocija dostojna neponovljive legende čiji će potezi i osmijeh do kraja ostati s nama. Adiós veliki majstore, hvala Ti na svemu…

image

image

image

image

D.J.

Podijeli