(VIDEO)NOVO- EKSKLUZIVNO! Donosimo film o pobjedničkoj vojnoredarstvenoj akciji ‘Oluja’ koji je nagrade pokupio čak u SAD-u!

Američko-hrvatski dokumentarni film “Operacija Oluja”...U vječni spomen na sve hrvatske branitelje i velika im hvala za trud, krv, znoj, rad, hrabrost, znanje i ogromnu žrtvu koju su podnijeli za svoju domovinu te omogućili rođenje Hrvatske, slobodne, samostalne i nezavisne države....

Podijeli

Povodom 25. obljetnice slavne i velebne vojno-redarstvene operacije “Oluja”, Hrvatski filmski Institut daruje hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu američko-hrvatski dokumentarni film “Operacija Oluja”…

Na međunarodnom filmskom festivalu u SAD-u, WorldFest Houston, film je dobio dvije nagrade, Silver Remi Award. Za režiju, Nikola Knez, i za scenarij dr. sc. Miroslav Međimorec i dr. Dorothy McClellan. “Operacija Oluja” bila je odlučna bitka hrvatskog obranbeno-oslobodilačkog rata za nezavisnost i cjelovitost hrvatske države u kojoj su Hrvatska vojska i policija porazile srpskog agresora te s njim i velikosrpsku politiku koju je provodio ratni zločinac Slobodan Milošević. “Oluja”, koju je Republika Hrvatska pokrenula u mjesecu kolovozu 1995. ,označena je kao najveća europska kopnena vojna operacija nakon Drugoga svjetskog rata i opravdano je postala krunski dragulj hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Ovaj film jasno i snažno dokumentira događaje te vrlo precizno isplanirane i svaršene vojne operacije, i dokazuje da Hrvatska, zajedno sa svojom vojskom i generalima, zaslužuje priznanje svjetske zajednice, a moguće i Nobelovu nagradu za mir. Prigodom uspješnog završetka VRO “Operacije Oluja” prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman je rekao: “Ova pobjeda ne znači samo oslobođenje Domovine, već stvaranje temelja za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku kroz stoljeća u budućnosti.”

U vječni spomen na sve hrvatske branitelje i velika im hvala za trud, krv, znoj, rad, hrabrost, znanje i ogromnu žrtvu koju su podnijeli za svoju domovinu te omogućili rođenje Hrvatske, slobodne, samostalne i nezavisne države.

POGLEDAJTE FILM-“OPERACIJA OLUJA”

HRVATSKI FILMSKI INSTITUT

Nikola Knez, redatelj
Dr. Sc. Miroslav Međimorec, scenarist
i Producenti filma:
Nikola Knez
Dr. Sc. Miroslav Međimorec
Dr. Dorothy McClellan
Damir Radoš

M.M.


Podijeli