(VIDEO)CIJELA DRŽAVA STALA IZA VUKOJEVIĆA Šef Saveza u parlament ušetao s hrvatskim dresom: ‘Platit ćemo kaznu umjesto njega!’

Također su istaknuli kako uzvik ‘slava Ukrajini’ nije na listi zabranjenih po organizaciji FARE...

Također su istaknuli kako uzvik ‘slava Ukrajini’ nije na listi zabranjenih po organizaciji FARE. Foto:censor.net.ua
Podijeli
 • 333
 • 1
 •  
 •  
 •  
  334
  Shares

Zanimljiva vijest stiže iz Ukrajine. Predsjednika tamošnjeg nogometnog Saveza Andrej Pavelko, u parlament je ušetao u dresu hrvatske reprezentacije (onom Ivana Rakitića) i poručio kako su spremni platiti kaznu umjesto Vukojevića…

– Odlučili smo platiti kaznu umjesto njega i, ako  želi, ponuditi mu i mjesto u našem Savezu. Također, razmatramo sve pravne aspekte kako bi mu pomogli u ovoj borbi te smo poslali i službeni dopis CAS-u (Međunarodni sportski sud u Lausanni). Pružit ćemo punu pravnu i financijsku potporu u ovom slučaju – kazao je Pavelko.

Na pitanje zašto je obukao Rakitićev dres, a ne Ognjena Vukojevića ili Domagoja Vide, Pavelko je odgovorio: “Rakitić je postigao pobjednički gol protiv Rusije i to je simbolika.”

Andrej Pavelko-parlament-Ukrajina

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka. Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kažnjen je zbog kršenja Disciplinskogkodeksa FIFA-e jer se nakon utakmice protiv Rusije “ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa”.

Točnije u jednoj je video snimci uzviknuo ‘Slava Ukrajini’.

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Engleskoj osudila je i neke napise u otočkim medijima koji su uzvik ‘Slava Ukrajini’ okarakterizirali kao nacionalistički i poručili kako je poruka domoljubnog karaktera poput ‘živjela Francuska’ ili ‘živjela kraljica’.

Također su istaknuli kako uzvik ‘slava Ukrajini’ nije na listi zabranjenih po organizaciji FARE.

A.K.


Podijeli
 • 333
 • 1
 •  
 •  
 •  
  334
  Shares

6 KOMENTARI

 1. Kad su prvi priznali Hrvatsku ,mozemo i mi njih iako su ih zapadnjaci na lukav nacin uvukli u rat ,a sam Staljin ih je usmrtio 3 milijun sto hitcima sto izgladnjavanjem do smrti ,SLAVA UKRAJINI ,

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 8 =