(VIDEO)32. obljetnica osnivanja 1. gardijske brigade… I Tigrovi su bili “ZA DOM SPREMNI!”…Zapovijedali su tada i general Mareković i general Miličević, niko se nije bunio jer dobro je svima za moral biti ZA DOM SPREMNI!…

Svi smo pjevali "Za dom spremni"!...Hoće li se sad udariti i na legendarne Tigrove kao i na HOS? …

foto-arhiva
Podijeli

foto-arhiva

U Zagrebu je obilježena 32. obljetnica osnivanja 1. gardijske brigade Tigrovi i 15. obljetnica 1. mehanizirane bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske (H-kov-a).

Hoće li se sad udariti i na legendarne Tigrove kao i na HOS? …

Naime, 1.Gardijska brigada Tigrovi su imali svoju  ratnu himnu koja se često izvodila i pjevala, a u njoj se ratni poklič “Za dom spremni” pjeva nekoliko puta. Nikom to nije smetalo , jer je to bio i ostao ratni poklič iz obrambenog Domovinskog rata koji je postao sastavnica velikog broja ratnih brigada i znalo se zašto se pjeva.

Na Hrvatsku je izvršena brutalna velikosrpska agresija u kojoj su sudjelovali svi, od agresorske JNA, četnika, domaćih srba, domaćih izdajnika i svih onih koji se nisu mogli pomiriti sa tim da će se Hrvatska odvojiti od njihove, sad već ex Yuge, kao što se u konačnici i dogodilo.

Srpski agresor je potučen na svim vojnim i bojnim poljima, jer smo bili Za dom spremni!…Kakvih to dodirnih točaka ima sa fašizmom, sa ustaštvom, sa ikakvim totalitarističkim režimima-nikakvih…

Ovo je bila 1991 godina, godina obrane od velikosrpske agresije.

Ovaj ratni poklič je dizao svima moral tih devedesetih koje nemaju nikakve veze sa tamo nekim 1945-im i prije…Ovo je vrijeme obrambenog Domovinskog rata od 1990-1995 godine!

Taj velikosrpski agresor je na najbrutalniji način došao u Hrvatsku na naš teritorij 1991.g. da bi osnažen jugovojskom i stranim lobijima napokon pokušao ostvariti svoj vjekovni san tzv veliku srbiju, ogromnim razaranjima, ubojstvima, likvidacijama nevinog i nenaoružanog Hrvatskog naroda. Ali su naletjeli na tvrd orah, naletjeli su na Hrvate koji su od pamtivijeka slovili, kao što i danas slove za najbolje ratnike na svijetu, upravo zato jer su uvijek za dom, svoj narod i Domovinu spremni ginuti…

Velikosrpska agresija je napokon ugašena 1995 godine upravo zahvaljujući hrvatskom ratniku koji nije prezao ni goloruk ići na stostruko jačeg srpskog neprijatelja, dok ga nije doslovce pregazio u dva završna udarca kad su hrvatske snage u VRO Bljesku i Oluji potukli srpskog agresora i potjerali ga u njihov srpski pašaluk odakle je i došao na naš hrvatski teritorij, upravo zahvaljujući tom što smo svi bili Za dom spremni izginuti…

Svi smo pjevali “Za dom spremni”!

Svi hrvatski branitelji redom će se složiti s tim da se pjevalo iz sveg glasa i uzvikivalo “Za dom spremni”…Rijetke su postrojbe i samostalne satnije vodovi ili pojedinci koji nisu zapjevali i uskliknuli “Za dom spremni”, takvih niti nema!! A za što bi drugo bili u obrani od brutalne srpske agresije spremni već za svoj dom, svoju Domovinu , svoj narod. Tako su i Tigrovi u svojoj himni koja ih je nosila u vihorima krvoločnog obrambenog rata pjevali uglas kao i mnogi drugi, Za dom spremni Tigrovi!!

Na svom facebooku oglasio se jedan od Tigrova te napisao…

Evo Zmijooki, i Tigrovi su bili “Za dom SPREMNI!”… Zapovjedaše tada i general Mareković i general Miličević, te svi ostali zapovjednici i niko se nije bunio jer dobro je za moral biti; ZA DOM SPREMNI! Baš me zanima tko će nama zabraniti naše pjesme i majice?! Jednom Tigar – uvijek Tigar! napisao je pripadnik legendarnih Tigrova na svom facebooku.

POSLUŠAJTE HIMNU TIGROVA-!ZA DOM SPREMNI TIGROVI”!!

U Zagrebu je obilježena 32. obljetnica osnivanja 1. gardijske brigade Tigrovi i 15. obljetnica 1. mehanizirane bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske (H-kov-a).

Obilježavanje 32 obljetnice Tigrova je započelo misnim slavljem u Crkvi Sv. Križa u Sigetu, a nastavljeno je minutom tišine za sve poginule, nestale i umrle pripadnike slavnih Tigrova, nakon čega su izaslanstva obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi i veterani 1. gardijske brigade Tigrovi, razna politička izaslanstva i udruge položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima Tigrova u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia.

Svečanost je dalje nastavljena dodjelom beretki

Tim svečanim činom dodjele beretki 1. mehanizirana bojna Tigrovi dobila je 81 novog pripadnika.

“Jednom Tigar uvijek Tigar”!

Sretna Vam 32. obljetnica osnivanja 1. gardijske brigade „Tigrovi“…Također onima koji su proistekli iz ratnih TIGROVA – čestitamo 15. obljetnicu 1. mehanizirane bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske.

Svim živim pripadnicima 1. Gardijske brigade Tigrovi čestitke za 32 obljetnicu osnivanja i časne borbe za našu Hrvatsku, a poginulim, umrlim i nestalim čast i slava…

 

 


Podijeli