Podijeli

Zvonko Zubak ekskluzivno u Bujici: “Izraelski avioni bili su samo mamac, Hrvatska bi na kraju potrošila milijardu, a ne 500 milijuna dolara; F16 mogli smo nabaviti za 100 milijuna!”…

Ne da je ovo slučaj za DORH, ovo je 100 posto slučaj za DORH – izjavio je u Bujici na Z1 poznati poduzetnik i trgovac oružjem Zvonko Zubak. Dodao je: – Kada su na vlasti nesposobni dangube, onda se otvara prostor za korupciju.

Zubak smatra da F16 treba kupiti izravno od Amerikanca i da ih možemo dobiti znatno povoljnije nego što je to s Izraelcima dogovorio ministar Damir Krstičević.

Bujica je objavila informacije iz kojih proizlazi da je ministar obrane cijelo vrijeme znao kako od posla s Izraelom neće biti ništa – jer ne postoji američko odobrenje za ovakav aranžman, dok sada namjerno krivnju prebacuje na SAD. Amerikanci su u najmanje dva navrata upozorili i predsjednicu Grabar-Kitarović da je posao s Izraelom netransparentan, no ona je ipak podržala ugovor i zbog njegove realizacije u ured dovela Vladu Galića, savjetnika za nacionalnu sigurnost, koji je u međuvremenu smijenjen.

Premijer Plenković je, prema istim izvorima, dva puta odbijao potpisati sporni ugovor s Izraelom, no Krstičević ga je pritiskao i za vrijeme usvajanja Istanbulske konvencije – iskoristio priliku. Ministar obrane je prvi na Vladi u ožujku prošle godine podržao Istanbulsku, a premijer je zauzvrat odobrio posao s avionima koji je na kraju ipak propao.

Sumnje u korupciju u razgovoru za Bujicu potvrdio je i Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida, a u emisiju se javio general Josip Štimac, bivši zapovjednik HRZ-a, nakon čega je uslijedio verbalni duel sa Zubakom…

POGLEDAJTE VIDEO


Podijeli

11 KOMENTARI

  1. Treba kupiti nove avione od Amerikanaca.Ako se mogu .Koliko para odlazi na partizanske i četničke mirovine onda sigurno ne treba štedjeti na avionima koji su garanvija nacionalne sigurnosti.

  2. Drugim rijecima. Da je Hrvatska nabavljala eksdrilu preko sofera autobusa, prodavaca BMW-a, pa sad i trgovcem oruzja, skraceno i puno jednostavnije reci… RATNOG PROFITERA, Hrvatska bi bi u poslu prosla puno povoljnije?! Jbt… Lijepo li je onom ko ima zeludac od inoxa pa, da sve to moze probaviti bez da povraca.

  3. Ljudima koji prate ovaj portal ova teorija je teško probavljiva, mučna je i golemo razočarenje pod pretpostavkom da je i istinita. Samo ne razumijem zašto braniteljski portal prvi izlazi s njom…u što i koga vjerovati više danas. Pa kako neće braniteljska populacija biti zbunjena, premijer bijel-Krste crn, ajde da i to još doživimo pa onda možemo i pokrepat.

    • A čemu se više uopće čuditi kad se svaki dan otkriva neka podvala. Teško je vjerovati ali nije ni nemoguće. Branitelji više ništa ne znače. Utopljeni u politiku za ruđe interese. Realnost.

    • Zdravko Ilić Ovo se gledalo na desetak lokalnih i drugih TV. barem 5-6 sati prije objave na braniteljski-portal. To je javna vijest i kao takovu je prenesu mnogi portali a ne samo braniteljski-portal. Uostalom ne radi se tu o nečemu što braniteljski-portal ne želi da se realizira što se tiče kupnje borbenih zrakoplova o čemu smo na vrijeme izvještavali i skoro nagovijestili ovakav rasplet. Najmanje su tu važna imena onih koji su sve to radili- važna je sposobnost ili nesposobnost, a u krajnjem , ako sve ne bude dobro i odgovornost.Nadajmo se da će sve biti u redu. To se tiče svih poreskih obveznika u državi Hrvatskoj, pa i vas Zdravko Ilić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − 10 =