(VIDEO) ŽESTOKI SUKOBI! Tisuće prosvjednika na ulicama ratuje s policijom zbog sastanka španjolskog kabineta u Barceloni…

Žestoki sukobi policije i prosvjednika...

screenshot
Podijeli

Na desetke tisuća prosvjednika okupilo se u Barceloni prosvjedujući protiv odluke španjolske vlade da održi sastanak u glavnom gradu Katalonije, Barceloni, donosi The Guardian…

Prosvjedi prešli u sukobe

Žestoki sukobi policije i prosvjednika

Građani Barcelone tim su prosvjedom htjeli izraziti svoje nezadovoljstvo zbog sastanka španjolskog kabineta u Barceloni godinu dana nakon što je Katalonija, nakon provedenog referenduma, proglasila neovisnost od Španjolske.

Danas su u Barceloni vlasti zabranile pristup nekim dijelovima grada, a pripadnici organizacije Committees for the Defence of the Republic, koja se bori za neovisnost Katalonije, blokirala je više od 20 prometnica kako bi onemogućila pristup glavnom gradu Katalonije.

Deseci prosvjednika sjeli su na prometnicu koja prolazi duž obale, i držalo je ruke u zraku dok ih je s ceste odvlačila policija. Na neke prometnice, prosvjednici su poslagali automobilske gume koje su zapalili kako bi zapriječili prolazak.

Deseci tisuća građana pridružilo se mirnom prosvjedu u središtu Barcelone s porukom “Srušimo režim“.

D.K.


Podijeli