Podijeli

Gdje je nestao Hrvatski narod koji svemu ovom stvarno treba reći, odlučno DOSTA?

Gdje je tu demokracija?

Zbog afere Agrokor;-Nakon autokratskog tjeranja troje Mostovih ministara iz Vlade RH- Plenković “nedržavnički” šuti o strašnoj izjavi srbijanskog predsjednika Vučića, jednako kao i predsjednica RH Grabar Kitarović i predsjednik hrvatskog sabora Jandroković…

Gdje je nestala ta tzv državnička hrabrost i odlučnost kao pri onom mrtvo -hladnom otpuštanju troje ministara iz Vlade RH? Kao kod odobravanja mnogih kontraverznih odluka Vlade koja je tim potezom omogućila da im glavnu polugu održivosti ove Vlade održava Milorad Pupovac i svita, koji je s odobrenjem u srbiji prešutio Vučićevu strašnu izjavu, da bi se tek nakon nekoliko dana “junačina” na podao način oglasio? Gdje je nestao čovjek?

ilustracija-Foto-Niels Mickers / Wikimedia Commons c

Čekaju li se upute iz Bruxellesa(onog istog Bruxellesa koji nije htio spriječiti agresiju na hrvatsku i uveo nam embargo na uvoz naoružanja za obranu od srpske agresije!) ili Hrvatska nema hrabre, pametne i državotvorne vođe koji se ne znaju snaći u ovako delikatnim- strašnim prvokacijama Srbije? Zašto šute generali koji obnašaju visoke državničke dužnosti? Jesu li i oni poslušnici? Boje li se bez šefovog odobrenja oglasiti javno?

Gdje su nestali svi oni u saboru i vladi kao i na Pantovčaku koji se vole kititi hrvatskim domoljubljem? Gdje su odjednom nestale sve te tzv krovne braniteljske udruge kojima ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Zagreb uz blagoslov Vlade, izdašno puni bisage novcem hrvatskih poreskih obveznika, naravno da bi ih ušutkali, jer su mnogi od njih i tako kompromitirani (čast iznimkama) i trebali bi se možda nalaziti s druge strane brave, a ne  nikako na čelu pobjednika u obrambenom Domovinskom ratu. Gdje je odjednom nestao Generalski zbor koji se oglasi tu i tamo kad treba dati nekakvu potporu onom tko im daje ogromni prostor i puni im džepove. Gdje ne nestala HVIDR-a koju godinama vodi politički notornjak? Gdje je nestala oporba? Zašto sad šute sve civilne udruge u hrvatskoj kojih je oko 30-ak tisuća? Gdje je nestao Hrvatski narod koji svemu ovom stvarno treba reći, odlučno DOSTA? Gdje je tu demokracija?

T.H.


Podijeli

1 KOMENTAR

  1. Sramim se. U ime svh njih: Plenkovica, Predsjednce, ministara, generala, braniteljskih udruga…. iskreno i iz dubine duse me sram….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + osamnaest =